AKTUELNO

Košarkaši Srbije izgubili su od Belgije u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo rezultatom 73:69.

Osim prvog poraza otkako je Svetisav Pešić preuzeo reprezentaciju, utakmicu je obeležio prekid utakmice na startu poslednje četvrtine nakon koje su Orlovi potpuno pali i dozvolili domaćinu da napravi preokret.

UŽIVO:

KRAJ MEČA!

40. minut - Na kraju je Van Rosom pogodio jedno od dva bacanja i tako overio pobedu Belgijanaca - 69:73.

39. minut - Teodosić je izjednačioo, ali nova trojka Van Rosoma, možda i ključna - 69:72..

38. minut - Trojka Baka, u koliko važnom trenutku, nije uspeo Dangubić da odgovori - 67:69.

37. minut - Srbija je olako ispustila ozbiljnu prednost, Belgijanci sada imaju plus. Ovo je prvo vođstvo domaćina još od samog početka utakmice. Uzvraća Petrušev - 67:66.

36. minut - Novi poeni Van Rosoma, a potom i njegova lična greška, nakon koje je Zagorac promašio šut za tri poena - 65:64.

36. minut - Novi poeni Van Rosoma, a potom i njegova lična greška, nakon koje je Zagorac promašio šut za tri poena - 65:64.

35. minut - Snažno zakucavanje Beka, a onda i polaganje Van Rosoma, deluje da ćemo imati neizvesnu završnicu 65:62.

34. minut - Nova asistencija Teodosića, sada poeni Zagorca - 65:58.

32. minut - Popravljena su svetla, dobro je što se pauza nije odužila - 63:54.

31. minut - Čudna situacija u Belgiji. Deo reflektora koji obasjavaju teren je prestao da radi, pa je utakmica prekinuta posle dvadesetak sekundi poslednje deonice - 63:54.

ČETVRTA ČETVRTINA

30. minut - Novi poeni kapitena reprezentacije Srbije, ovog puta je položio loptu u koš. Srbija ima +9 pred početak poslednjih 10 minuta utakmice - 63:54.

28. minut - Otišla je Srbija ponovo na dvocifrenu prednost 56:46

26. minut - Teodosić je odlično raspoložen! Pogodio je i četvrtu trojku na utakmici - 52:44.

25. minut - Konačno poeni za Srbiju! Teodosić je upisao dve asistencije, prvo je namestio koš Avramoviću, potom i Dangubiću. Petrušev je pogodio oba slobodna bacanja - 49:44.

23. minut - Loš početak drugog poluvremena za Srbiju, Belgijanci su trojkom Vanvijna smanjili zaostatak, a Bako je sa linije slobodnih bacanja dodatno približio domaćina - 41:38.

TREĆA ČETVRTINA:

20. minut - Imala je Belgija nalete, ali su naši reprezentativci sačuvali dvocifrenu prednost posle 20 minuta igre - 41:29.

17. minut - Aleksa Avramović igra sjajno! Već je na deset poena - 33:20.

16. minut - Belgijanci su nervozni, jer zbog agresivne odbrane Srbije ne mogu ništa da pogode. Prvi put je razlika dvocifrena - 29:18

15. minut - Održava Srbija razliku u rasponu od šest do osam poena - 25:18.

13. minut - Čvrste odbrane na početku drugog kvartala. Za tri minuta timovi su postigli samo po dva poena - 23:15.

DRUGA ČETVRTINA

10. minut - Za sada sve ide po planu! Teodosić diriguje igrom našeg tima, a Petrušev je pokazao koliko je pojačanje za Srbiju. Posle prvog kvartala - 21:13.

9. minut - Dve trojke Teodosića donose Orlovima najveću prednost. Čini se da je kapiten izuzetno raspoložen na današnjem meču - 19:11!

8. minut - Belgijanci koriste dva slaba napada Srbije i sa četiri poena dolaze na minus dva - 13:11

7. minut - Petrušev igra sjajno, vezao je četiri poena i doneo Srbiji malo osetniju prednost 13:7.

Startna petorka 🇷🇸 Srbije protiv 🇧🇪 Belgije: Avramović, Trifunović, Ristić, Jagodić-Kuridža i Radanov Utakmica je počela! pic.twitter.com/wklptDca25

5. minut - Belgija trojkom izjednačuje na 7:7, opasni su domaći u šutu spolja, ne bi trebalo im ostavljati puno prostora.

3. minut - Srbija preuzima inicijativu preko Avramovića za 7:4.

2. minut - Van Rosom postiže prve poene na meču 2:0, Ristić izjednačio za 2:2.

PRVA ČETVRTINA

Belgija: Bako, Žile, Mvema, Obasoan, Van Rosom, Akjazili, Delaliu, Kestelo, Liber, Seron, Van Vlit, Vanvajn.

Srbija: Avramović, Jagodić-Kuridža, Radanov, Ristić, Trifunović, Dangubić, Jović, Koprivica, Petrušev, Teodosić, Zagorac.

Drugi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2023.godine očekuje košarkašku reprezentaciju Srbije. Prethodno, savladana je Letonija, u dramatičnom meču u hali "Aleksandar Nikolić", rezultatom 101:100.

Danas je protivnik nimalo bezazlena ekipa Belgije, koja je savladala Slovačku kao gost sa 57:83. Tim Svetislava Pešića biće oslabljen za Alena Smailagića, košarkaša Partizana, koji je doživeo povredu skočnog zgloba u meču sa Letoncima.

Srbija je, podsetimo, bez najvećih zvezda, jer pored NBA asova povratniku na klupu reprezentacije, Svetislavu Pešiću, na raspolaganju nisu ni evroligaške zvezde.

Srbija je u grupi A sa Letonijom, Belgijom i Slovačkom, tri ekipe prolaze u narednu rundu kvalifikacija, ali je važno i preneti što je moguće više bodova, jer sledi ukrštanje sa grupom B u kojoj su Grci, Turci, Belorusi i Britanci. Kada se te dve grupe "spoje", baš kao i u ostalim evropskim, igraće se opet po principu svako sa svakim, kod kuće i na strani, pa će tri prvoplasirane ekipe iz novonastalih grupa izboriti plasman na Mundobasket 2023.