AKTUELNO

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović smatra da je košarkaš Jusuf Nurkić pokušao da skrene pažnju javnosti na sebe, te da je pažljivo odabran tajming imajući u vidu da su crveno-beli u košarci postigli važne pobede.

- Naveo sam samo jedan razlog, njegove neprimerene izjave i neprimereno ponašanje. Sada se već i ispostavilo da je tako. Neprimereno je da vi u sportu pravite ovakve pristupe, da kao vrhunski sportista hvalite džamiju Ante Pavelića, dolazite sa majicom na utakmicu da bi isprovocirali Nikolu Jokića.

Foto: TV Pink Printscreen

Gotovo nikada nisam pričao o igračima, imam takvo je pravilo, ali on ne može da priča da je as NBA. Po čemu je on poznat? Po koliko koševa, skokova, određenih košarkaških elemanata? U nedostatku toga on je da bi skrenuo pažnju na sebe, pravio incidentne situacije.

Čović je ukazao da je Nurkić i od svojih para finansirao odbranu ratnih zločinaca u Haškom tribunalu, među kojima je i Naser Orić.

- To je klasičan pokušaj zamene teza i skretanje pažnje - istakao je Čović i napomenuo da Nurkić nije odgovorio na njegovo saopštenje da ne može da igra zbog neprimerenih izjava.

Zanimljivo je kakav je tajming odabran. Ne verujem da je slučajno, ništa na ovim prostorima nije. Znam da nisam popularan zbog svojih političkih stavova o odnosima na Balkanu. Tajming je biran, Zvezda je u košarci napravila važne pobede. Ništa ružno nisam rekao.Govor mržnje je počeo da se uvlači u sport devedesetih godina prošlog veka