AKTUELNO

Povremeni reprezentativac Srbije, Stevan Jelovac (32), u nedelju je smešten u bolnicu u Atini nakon što je doživeo moždani udar

Košarkaš AEK-a je izgubio svest tokom jednog individualnog treninga, a klub je potvrdio da je stanje bivšeg košarkaša Mege, Crvene zvezde i brojnih inostranih klubova još uvek je kritično.

- Košarkaši klub AEK oseća odgovornost da informiše javnost o situaciji koja se tiče zdravlja Stevana Jelovca. Naš košarkaš je pretrpeo ozbiljan moždani udar. Njegovo stanje je stabilizovano, ali je još uvek kritično.

Atinjani su i se zahvalili za podršku koja je stigla sa svih strana.

- AEK ističe iskrenu zahvalnost za interesovanje medija o Stevanovom zdravlju, kao i svima koji su od prvog momenta pružili reči podrške našem sportisti porukama na društvenim mrežama. U ovim teškim vremenima, koje je, pre svih, doživela Stevanova porodica i AEK, masivni talas podrške je melem na naš bol i muku - navedeno je u saopštenju AEK-a koje je prenela grčka "Gazeta".

Nešto ranije, klub je na zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Tviter poslao poruku košarkašu.

- Svi zajedno. Veliki zagrljaj za Jelovca. Drži se Stevane, brate naš.

Jelovac je u dosadašnjem toku karijere igrao za Vizuru, Megu, Crvenu zvezdu, Antaliju, Juvekazertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Nižnji Novgorod, Brose Bamberg, Gazijantep i japanski San-En Neofiniks, a nosio je i dres reprezentacije Srbije.

#stevan jelovac