AKTUELNO

Denverovoj seriji došao je kraj, uprkos još jednoj MVP partiji Nikole Jokića koja, na kraju, nije bila dovoljna da se sruši Dalas i veže šesti uzastopni trijumf - 111:101!

Jokić je na parketu proveo 37 minuta i za to vreme je ubacio 35 poena, što mu je rekord sezone! Takođe, dodao je još i 16 skokova i šest asistencija, uz napomenu da je već na poluvremenu ostvario dabl-dabl učinak.

Dalas je utakmicu dobio zahvaljujući seriji 17-4 na početku poslednje deonice, kada su trojke pogađali Hardavej, Dončić, Fini-Smit i Bulok, te je domaći tim na šest minuta do kraja imao prednost od 98:88. Jokić je na 2.46 bio precizan za 108:98 u korist Dalasa, da bi Hardavej još jednom trojkom na dva minuta do kraja rešio sve dileme.

Kristaps Porcingis je bio junak iz senke što se tiče domaćžeg tima i imao je učinak od 29 poena i 11 skokova, dok je Luka Dončić standardno ispunio kolone: 23 poena, 11 asistencija i osam skokova.

Tim Hardavej Junior je sa 19 poena i osam skokova jedini još bio dvocifren uz Džejlina Bransona (17), dok je srpski centar Boban Marjanović igrao dva i po minuta i ubacio je dva poena.

Gledajući Denver, Monte Moris je bio drugi najefikasniji igrač sa 17 poena i osam asistencija, Gordon je imao 14 poena i sedam skokova, dok je Ostin Rivers dodao 12. Tim iz Kolorada posle ovog poraza ima skor 9-5, dok su Maveriksi na 9-4.