AKTUELNO

Nikola Jokić, MVP najjače lige na svetu i centar Denver Nagetsa i reprezentacije Srbije, već danima je glavna tema u NBA ligi, zbog sukoba sa Markifom Morisom na utakmici protiv Majamija.

Sinoć je Nikola ponovo bio glavna tema, ali ovog puta zbog strašnog tripl dabla kojim je vodio svoj tim do pobede nad Atlanta Hoksima našeg Bogdana Bogdanovića - 105:96 za Nagetse.

Jokić se trijumfalno vratio posle suspenzije, i sa 22 poena, 19 skokova i 10 asistencija bio ubedljivo najbolji igrač na terenu, uz šut 10-22 iz igre (1-8 za tri poena) i 1-4 sa linije slobodnih bacanja.

Sada Nikola ima 59 tripl dabl učinaka u karijeri, i zajedno sa Lerijem Birdom je na 8. mestu večite rang liste u ovoj statističkoj kategoriji.

Eron Gordon je bio dobar u pobedničkom timu sa 23 poena, Džef Grin je ubacio 16, a Bons Hajlend pokazuje da je pravo otkrovenje trenera Melouna, pošto je sa 15 poena i dve ključne trojke u poslednjoj četvrtini dokazao da će biti veliko oružje Denvera u ovoj sezoni.

Tre Jang je sa 30 poena bio najbolji u redovima Hoksa,  koji su izgubili šestu utakmicu zaredom, Džon Kolins je ubacio 26, a Klint Kapela je imao 14 poena i 13 skokova.

Bogdan Bogdanović je odigrao prosečno, ubacivši 10 poena za 30 minuta. Na ovom meču ga je potpuno izneverio šut za 3 poena (0 od 5 trojki).

Majkl Porter je propustio treću uzastopnu utakmicu, zbog bolova u donjem delu leđa. Još uvek nije poznato kad bi mogao da se vrati na teren, a navijači Denvera su prilično nervozni, zbog njegove loše istorije sa povredama (i operacijama) kičme. Nagetsi sledeću utakmicu igraju protiv velikih rivala, Portland Trejlblejzersa.