AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde večeras u utakmici devetog kola Evrolige dočekuju Asvel.

Zvezda psole osam odigranih utakmica ima skor 3-5, dok je francuski tim najprijatnije iznenađenje u elitnom takmičenju sa učinkom 6-2.

"Asvel je napravio sjajan rezultat i dobrim igrama došao do šest pobeda. Imaju dobre pojedince, atletski kvalitetnu ekipa. Pokazali su jedan individualno visok kvalitet koji ćemo morati da iskontrolišemo. Imaju igrače sa mnogo poena u rukama. Naša odbrana će biti na ispitu. Tu su Džons, Okobo, ali ne samo oni… Potrebno je da odgovorimo na atletski kvalitet čvrstom igrom, da budemo koncentridani, da gradimo rezultat i dobrom igrom na oba kraja terena pokušamo da pobedimo", rekao je Radonjić novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

Radonjić se osvrnuo i na dolazak Stefana Markovića.

"Stefan Marković nije uradio trening i nije registrovan. Videćemo u kakvom je stanju, pravićemo analizu i videti štta i kako dalje. Nikola Ivanović je počeo sa treninzima i videćemo posle zadnjeg treninga da li može da pomogne. Nadamo se da će biti sa nama i da će dati doprinos koliko je to moguće", zaključio je Radonjić.

Košarkaš crveno-belih Luka Mitrović očekuje zanimljiv meč.

"Dočekujemo meč u boljem raspoloženju nego onaj od pre sedam dana. Očekuje nas sjajan tim, koji je to dokazao partijama u Evroligi. Izvanredno popunjen, sa kombinacijom sjajnih strelaca i atletski dominantnih igrača. Kompletna, kvalitetna ekipa. Bić nam potrebno dobro izdanje da se nosimo sa njima", rekao je Mitrović.

Jedno su očekivanja javnosti, a drugo ono šta radimo i za šta se spremamo, kaže Mitrović.

"Uvek se naglašava da idemo meč po meč i za nas je svaki naredni najbitniji. Pogotovu protiv ekipe sa 6-2 skorom u Evroligi. Za nas je to veliki izazov da se odmerimo. Nadamo se atmosferi kao protiv Panatinaikosa i da ćemo biti na nivou koji ae nam doneti dobar rezultat", zaključio je Mitrović.

Utakmica između Crvene zvezde i Asvela igra se od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

#KK Crvena zvezda