AKTUELNO

Košarkaši Partizana poraženi su od Andore u utakmici 4. kola A grupe Evrokupa.

Košarkaši Partizana doživeli su prvi ovosezonski poraz u svim takmičenjima pošto su u četvrtom kolu Evrokupa izgubili meč protiv Andore.

Došao je kraj Partizanove pobedničke serije! Nakon deset trijumfa u svim takmičenjima crno-beli su zaustavljeni u Andori i sada "ranjeni" idu na megdan najvećem rivalu Crvenoj zvezdi. Teško da je mogao gori momenat da se ekipa Željka Obradovića "raspadne" i odigra najslabiji meč u sezoni, a katastrofalna treća četvrtina skupo je koštala beogradski tim - 61:60. 

Apostrofirao je Željko Obradović da crno-beli moraju da se čuvaju tranzicije Andore, kao i ofanzivnog skoka. Uspeo je Partizan u jednom, ali nikako nisu uspeli da se izbore ili naviknu na paklen ritam španskog tima koji je brutalnom odbranom u trećem periodu rešila pitanje pobednika, iako je Partizan imao šanse da se vrati u samom finišu meča. 

Foto: Beta/KK PARTIZAN/Burak Saltik/DS

Falili su crno-belima gotovo svi nosioci igre, Kevin Panter se na parketu "pojavio" tek  u završnici, Alen Smailagić odigrao je najslabiji meč od dolaska iz NBA lige, a jedini raspoložen za igru bio je Aleksa Avramović. Jam Madar je vukao na startu, ali je ostao na šest poena koje je postigao u prva tri napada. 

Bilo je jasno od samog starta da će Partizanu biti pakleno teško da se izbori sa "jurnjavom" koju forsira Andora od početka sezone. Uspeli su Španci da ubace crno-bele u svoj ritam u prvoj deonici i steknu blagu prednost na isteku uvdodnih 10 minuta. Ipak, uspeo je Željko Obradović da razmrda svoje izabrnike, Partizan je usporio igru i uspostavio dominaciju na obe strane parketa. 

Nastavila se serija crno-belih i u drugoj četvrtini, u meč su se uključili Zek Ledej i Aleksa Avramović, a Partizan je na njihovim krilima otišao na +11 pred odlazak na odmor. Delovalo je da će se Andora teško vratiti u meč, ali je trojka Drua Horforda uz zvuk sirene nagovestila brutalnu seriju domaćina u trećem periodu. 

Foto: Foto/Logo, KK Partizan

Sve što su crno-beli gradili u prvom poluvremenu, raspalo u trećoj deonici! Andora je uspela da ubaci Partizan u svoju "mašinu", a jurnjava na sve strane rezultirala je kompletnim preokretom Andore. Većinu poena su domaći ubacili u tranziciji, gotovo sve zakucavanje bez šanse za promašaj, pokušao je Obradović tajm-autom, ali nije to dalo rezultate. Navarova ekipa je treći period dobila sa 24:8 i imala velikih +8 na startu poslednje četvrtine. 

Nije bilo Kevina Pantera više od trideset minuta na meču, ali se najbolji strelac Partizana razbudio u poslednjoj četvrtini i sa sedam vezanih poena vratio crno-bele u vođstvo. Raspucao se na drugoj strani Kodi Miler-Mekintajer i održavao domaćina u igri. U poslednja tri minuta je ponovo stala napadačka produktnovnost beogradskog kluba što koristi Amerikanac i rezultatski klackalicu prebacuje na stranu svoje ekipe - 59:58!