AKTUELNO

Braća srpskog košarkaša već su dobro poznati javnosti u SAD, pošto su i ranije primećeni na njegovim mečevima.

Nikola Jokić je isključen nakon što ga je Markif Moris isprovocirao, a detalj sa utakmice Denvera i Majamija je centralna tema dana u NBA ligi. Oglasili su se gotovo svi akteri ovog incidenta, računajući tu i Markifovog brata. Nakon toga su morali da reaguju i Somborci, koji su specijalno za ovu priliku otvorili tviter profil.

Strahinja i Nemanja Jokić, Nikolina braća koju je NBA liga dobro upoznala, neće trpeti pretnje prema prošlogodišnjem MVP-iju. Ako bude potrebno, reagovaće - tako stoji u kratkom saopštenju koje su napisali!

Foto: Tanjug AP/David Zalubowski

Njih dvojica su bili u hali i noćas, ali nije bilo potrebe da reaguju. Sve do večeras, kada su stvari izmakle kontroli.

"Trebalo je stvari da ostaviš kako sad stoje, umesto da javno pretiš našem bratu. Tvoj brat je prvi napravio prljav potez. Ako napraviš bilo šta, budi siguran da ćemo te čekati", napisano je uz potpis "Jokićeva braća".


Od danas su "braća Jokić" ponovo u centru pažnje, a NBA publika često je imala priliku da ih vidi prethodnih godina. Poznato je da oni strastveno prate mečeve najboljeg NBA igrača iz prošle sezone. Uglavnom glasno i uz gestikulaciju komentarišu sudijske odluke koje ne idu u korist srpskog košarkaša, pa zbog toga imaju neobičan imidž.

Foto: Tanjug AP/Brandon Dill

NBA navijači širom SAD ih posmatraju kao nezgodne momke, stereotipne Srbe sa kojima nije baš pametno kačiti se... Videla je to i ekipa Finiksa, koju su glasno psovali nakon čarki sa Nikolom tokom prethodne sezone.

"Ne šališ se sa 'Jokićevim klanom'. To što Jokić ima brata sa tetovažom na vratu dovoljno govori", pisali su svojevremeno američki mediji.

Strahinja i Nemanja su se takođe bavili košarkom, a Nikola je odrastao gledajući njih. Odrastao je uz njih, a oni su ga i povukli ka sportu.

"Kada sam bio mali gledao sam svoju braću koja su isto igrala košarku. Imam pomalo od svakoga: jedan je talentovan, a drugi jak. Ja sam pomalo od obojice. Čak smo imali i mali koš u stanu, pa smo moja braća i ja stalno igrali. Komšije koje su živele ispod stalno su dolazile da se žale našim roditeljima kako smo glasni", govorio je Nikola u SAD.

Strahinja je poznatiji od braće Jokić jer ga je u jednom od intervjua pomenuo i Miško Ražnatović. Nikola je rekao da se samo njega plaši, u Americi je imao problema sa zakonom, a menadžer najboljeg igrača Denvera tvrdi da se on žrtvovao za Nikolinu karijeru.

"Posebno priznanje pripada njegovom bratu Strahinji, koji je ceo svoj život podredio Nikolinom uspehu, koji mu nije dozvolio da poklekne kada je bilo najteže, koji ga je bodrio, gajio i oblikovao na tom trnovitom i teškom putu ka vrhu", rekao je Ražnatović.