AKTUELNO

Nikola Jokić i Markif Moris su izazvali haos, a bura oko njihovog incidenta se ne smiruje. Toliko, da su sada reagovala i braća MVP-a NBA lige.

Podsetimo, u završnici meča između Denvera i Majamija, Markif Moris je, ničim izazvan, tokom početka kontranapada Nagetsa snažno "uleteo" u telo našeg asa. I ne samo da je "gađao" Jokićevo koleno, koje je Nikola nedavno povredio, već je na MVP-a nasrnuo koristeći i lakat.

Foto: Tanjug AP/David Zalubowski

Usledio je, sekund kasnije, nesportski potez srpskog igrača, koji je sa leđa odgurnuo Amerikanca poznatog od ranije po prgavosti na terenu. Isključena su obojica, ali se na tome nije sve završilo.

Na terenu je najratoborniji bio Majamijev as DŽimi Batler, koji pretio srpskom centru, potom ga je u hodniku pozivao na tuču, a zatim se oglasio rođeni brat Markifa Morisa, Markus, i sam NBA košarkaš, član Los Anđeles Klipersa.

- Čekao da mi brat okrene leđa. Zapisano, poručio je Markus Moris putem Tvitera.

Na to su reagovala Nikolina braća, Nemanja i Strhainja.

- Markuse, trebalo bi da ostaviš stvari kakve jesu, umesto da javno pretiš našem bratu! Tvoj brat je prvi izveo prljavi potez. Ako želiš da napraviš neki korak po ovom pitanju, budi uveren da te čekamo! Jokićeva braća, osvanulo je na jednom Tviter nalogu koji baš taj naziv i ima, "Jokićeva braća".

Autentičnost ove poruke, koju su mnogi američki korisnici Tvitera počeli da "retvituju" i tako šire njenu vidljivost na internetu, potvrdio je o Denver Nagetsima možda i najbolje obavešteni američki novinar, Majk Singer.

- Upravo sam dobio tekstualnu poruku od jednog Jokićevog brata. Ovo je njihov pravi Tviter nalog i odgovorili su na tvit Markusa Morisa od sinoć posle utakmice, obelodanio je novinar "Denver posta", čiju su objavu takođe mnogi američki ljubitelji košarke podelili sa svojim pratiocima na pomenutoj društvenoj mreži.