AKTUELNO

Nikola Jokić i Markif Morisa su izazvali veliki NBA haos, koji se nikako ne smiruje.

Podsetimo, u završnici meča između Denvera i Majamija, Markif Moris je, ničim izazvan, tokom početka kontre Nagetsa snaćno "uleteo" u telo našeg asa. I, ne samo da je "gađao" Jokićevo koleno, koje je Nikola nedavno povredio, već je na MVP-a nasrnuo koristeći i lakat.

Foto: Tanjug AP/David Zalubowski

Kako prenose pojedini američki mediji, po završetku meča Batler je u hodniku iz koga se ulazi u svlačionice domaćeg i gostujućeg tima, "tražio Jokića".

Situacija se smirila kada su članovi gostujuće ekipe primirili svoju zvezdu, koja je tek tada ušla u svlačionicu, dok je prilikom izlaska i tima Hita, i Nagetsa, povećano prisustvo radnika obezbeđenja onemogućilo bilo kakav sukob. 

Sa druge strane, haos se nastavio u vidu burnih polemika navijača dva kluba, mahom na društvenim mrežama, u sve su se uključili i pojedini američki novinari, koji su zauzimali stav prema tome koji od pomenutih klubova svakodnevno prate, dok je ulje na vatru dodao trener Majamija, Erik Spoelstra, nazvavši potez Srbina "ružnim i prljavim", dok ništa slično nije rekao za ono što je uradio njegov igrač.

Foto: Tanjug AP/David Zalubowski

NBA liga će, po svoj prilici, kazniti Jokića suspenzijom, iako je strateg Nagetsa Majkl Meloun posle meča tvrdio "da ne vidi ni jedan razlog zašto Nikola ne bi igrao na narednom meču".

Srećom, tada ga nije bilo ni u verbalnoj formi, a gosti su potom ušli u autobus i, bez realizacije "zakazane tuče", otišli svojim putem.

Lokalni novinari su čuli kako DŽimi Batler "poziva Nikolu da izađe ispred hale i za pet minuta tučom reše sve", a sve je "začinio" psovkama i pretnjama.

Foto: Tanjug AP/David Zalubowski

Usledio je, sekund kasnije, nesportski potez srpskog igrača, koji je sa leđa odgurnuo Amerikanca poznatog od ranije po prgavosti na terenu, a dok se Morisu ukazivala pomoć, jer se žalio na bol u vratu, ka Jokiću su se stuštili pojedini igrali Majamija.

Najratoborniji je bio DŽimi Batler, koji je gestikulirao ka srpskom centru u stilu "hajde da se potučemo kao ljudi", ali - na tome se nije završilo.