AKTUELNO

Predsednik KSS Predrag Danilović, selektor Srbije Aleksandar Đorđević i kapiten tima Miloš Teodosić razočarani su otkazima 25 igrača Univerzitetskoj selekciji.

Seniorski tim Srbije će na početku priprema za Evrobasket igrati test meč upravo protiv "studenata", koji zbog neverovatne odluke igrača iz srpskih klubova neće biti u najjačem sastavu.

- Otkazi igrača su mi neshvatljivi. Kada biste videli listu tih otkaza, slatko biste se nasmejali. "Ljut sam što nisam na spisku "A" selekcije. "Otišao sam na more". "Preskočiću ovu akciju, ali ću doći za 'prozor' u novembru". "Pripremam se za sledeću sezonu". Koja bolja priprema postoji nego da provedu leto u radu i treningu sa najboljima u tome, i da igraju protiv najboljih - izjavio je selektor košarkaške reprezentacija Aleksandar Đorđević.

Foto: Tanjug

Đorđević je istakao da su brojni reprezentativci prošli kroz univerzitetsku selekciju, i da misli da mnogi od igrača nisu samostalno donosili te odluke, već da su mnogi klubovi i "ljudi koji ih vode" uticali na njih.

- Svaka čast momcima koji su sad u Zrenjaninu, njih 13. Svaka njima čast što su se odazvali. A ako se dvojica povrede. Šta ćemo, ne daj Bože, tada? Ne mislim da će moje reči doptreti do njih. Voleo bih da dopru, ali ne verujem. Oni ne slušaju mene. Stavite prst na čelo i razmislite šta radite. Srbija vas je zvala da igrate. Pokažite koliko cenite dres Srbije. Imate priliku da nastavite niz ovih sjajnih momaka. Ne verujem da će se išta promeniti, iako se nadam da hoće - dodaje razočarani Đorđević.

Foto: Tanjug

Slično razmišlja i Teodosić s obzirom da je nekoliko aktuelnih A reprezentativaca svojevremeno igralo za Univerzitetski tim Srbije.

- Jokićev potez donekle mogu da razumem, momke iz Univerzitetske ne mogu. Nemaju opravdanje, nisu ništa uradili u karijerama i sada traže odmor. Nisu svesni koliko mogu da dobiju, meni su njihovi otkazi katastrofa - iskren je Teodosić.

#Aleksandar Đorđević

#Miloš Teodosić

#Reprezentacija

'