AKTUELNO

Još jedan incident desio se na sportskim borilištima u Srbiji ovog vikenda. U samoj završnici utakmice Prve B lige u košarci između Žitko Basketa i Spartaka iz Subotice, igrač domaćeg tima Aleksandar Radulović je isprovociran dosuđenom nesportskom ličnom greškom nasrnuo na sudiju.

Na dostupnom snimku sa utakmice, vidi se kako je igrač želeo da se obračuna sa arbitrom, koji mu je prvo dosudio tehničku, a potom i isključujuću ličnu grešku. To je samo dodatno raspirilo bes, pa su Radulovića od sudije morali da razdvajaju ostali arbitri i igrači.

U momentu kada je trajao haos na terenu, sa tribina je ka pomenutom sudiji poletela i jedna flašica puna vode, koja ga je promašila. Nekoliko navijača je uz to vikalo na arbitre ovog meča.

Utakmica je na kraju završena pobedom Spartaka iz Subotice rezultatom 85:90, čime je tim sa severa Bačke došao do druge pobede u sezoni. Sa druge strane, Žitko je sada na polovini tabele sa jednim trijumfom i jednim neuspehom. Videćemo kakva će biti reakcija Disciplinske komisije, pošto je takmičenje u sklopu Košarkaškog saveza Srbije.