AKTUELNO

Čuveni srpski košarkaš Goran Grbović ispričao je jutros detaljno kako je izgledao jedan od najgorih momenata njegovog života, dan kada je dobio srčani udar.

Kaže da je imao dve reanimacije koje su bile veoma dramatične, a srčani udar doživeo je na reci, tokom pecanja sa prijateljem. Govori i kako je kasnije, kada je stigao u Urgentni centar, na stolu doživeo još dva infarkta. Inače, njegova supruga je sticajem okolnosti slušala preko telefona kako ga reanimiraju.

Foto: TV Pink Printscreen

Pokušavam da se ne vraćam na taj trenutak. Međutim, sam događaj i čin su teški za tumačenje. Uvek razmišljam, ne ono pre toga, nego posle toga. Ja nisam bio svestan, ali moja supruga, koja je mirna i koja nije paničar, ona je prisustvovala tome. Slučajno je telefon ostao na putu i ona je učestvovala u tome, u te obe reanimacije koje su bile dramatične. Ona je to mogla da sluša. Ja sam bio na pecanju sa drugarom, on je imao isto srčani udar na 100 metara odatle. To je trajalo sat i nešto. Ja dolazi u Urgentni, EKG, oni mi kažu: "Imaš ozbiljan infarkt" - govori Grbović i dodaje:
Ja sam u toj pripremi imao još dva infarkta. To je bilo čupanje za uši, šamaranje, panika. Probudiš se sa one druge strane. To je ogroman stres i za mentalizam i mentalno. Meni se dešavalo nakon toga da vozim i doživim suženje svesti. Ja sam imao sreću, to je neverovatno koliki trud ulažu, koliko traju te reanimacije, ne daju nijednom, da li ima 100 godina ili 20, bore se za svakoga! - dodao je Grbović.

Foto: TV Pink Printscreen

"NIKADA NISAM IMAO SRČANE PROBLEME"

Grbović je rekao i kako je nakon svega promenio način ishrane i izbacio pušenje i alkohol. Govori kako nikada nije imao srčane probleme, kao i da nikada nije pio lekove, sve do sada.

Ja u tim nekim aktivnostima nalazim sebe i to je tako. Promenio sam način ishrane, pušenje ništa, normalno, ne pijem odavno. U principu, stres je onaj koji te dovede to toga da se loše hraniš, da pušiš. Treba imati više vremena za sebe. Nikada nisam imao srčane probleme. Nikada nijedan lek nisam popio. Sad sam za godinu dana nadoknadio sve što nisam godinama pio. Ja gledam kvalitet života, uvek sam gledao u kvalitet. Ja sam odlučio da živim tako. U trenutku smrti, ja sam bio miran - rekao je on.