AKTUELNO

Crvena zvezda i Partizan vape za centrom, oboma je opcija bio Matijas Lesor, ali se Francuz na kraju odlučio za Makabi, pa će mu prvi meč biti u četvrtak, upravo protiv bivšeg kluba, beogradskih crveno-belih.

Sa Monakom je osvojio Evrokup i plasirao se u Evroligu, ali sa francuskim timom nije nastavio saradnju.

Hteli su to da iskoriste Beograđani, oba večita rivala sa Topčidera, ali nije im se posrećilo.

- Bio sam u kontaktu sa Zvezdom, razgovarali smo, postojala je obostrana želja, ali nije se ostvarilo - rekao je Matijas.

Javio se i Partizan...

Poslao je konkretnu ponudu, rekao koje su mu ambicije. Ipak, kod mene je postojala želja da igram Evroligu, a i već sam igrao za Zvezdu, tako da...

A, onda je usledio kontakt iz Izraela.

- Kada su me menadžeri David Karo i Marko Jelić nazvali da mi kažu da je Makabi zainteresovan, za dan, dva je sve bilo gotovo. Mislim da ne moram detaljno da pojašnjavam zašto sam prihvatio ponudu jednog od najcenjenijih klubova u Evropi, sa sjajnom organizacijom, odličnim trenerom, saigračima. Pojedine sam ranije upoznao kao rivale, a sada kako to obično biva kada promenite sredinu, radimo zajedno. Na meni je samo da radim, napredujem, pomognem timu.

Saradnja je kratkoročna, na dva meseca.

- Nebitno da li je na mesec, dva ili do kraja sezone. Makabi veruje u mene, ja verujem u njih, verujem u sebe. Kao što sam rekao, ostaje nam samo da radimo i zajednički stignemo do cilja.

Debi u žutom dresu u četvrtak protiv Crvene zvezde u Tel Avivu.

Iskreno, jedva čekam. Ponovo ću videti neke drugare, kao što su Davidovac, Dobrić, Lazarević. Nažalost, koliko sam čuo Lazić ne dolazi zbog povrede. Imali smo sjajno vreme u Zvezdi, bez obzira što nismo ostvarili glavni cilj, osvajanje ABA lige.

#KK Crvena zvezda