AKTUELNO

Srpski reprezentativac i košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić izabran je za potpredsednika Udruženja igrača Evrolige zbog čega kaže da je ovim ostvario san.

Kalinić ističe kako se u javnosti za ovo saznalo tek pre mesec dana, iako to, dodaje traje već godinu dana. Smatra i da je ovo bitna stvar za igrače, kao i da cela priča ide u lepom smeru. Kalinić dodaje i kako će se truditi da u narednom periodu poprave uslove.

Dobio sam funkciju, tako da je ostvaren jedan san. Mediji su to preneli malo bučnije pre oko mesec dana. To je nešto što traje već godinu dana. Mislim da je to jedna vrlo bitna stvar za nas igrače. Potpisali smo sada i kolektivni ugovor sa Evroligom i mislim da to ide u vrlo lepom smeru. U nekom narednom periodu trudićemo se da poboljšamo uslove - rekao je Kalinić za WTF radio.

Foto: WTF radio

Kalinić se osvrnuo i na proteklu sezonu, kaže da je situacija bila veoma čudna zbog situacije sa koronavirusom. Ipak, nastavlja, ukoliko se sve to stavi sa strane, sezona je bila sjajna.

Ima dosta razloga, čudna je situacija bila u celom svetu, počevši od prošle godine, karantinima, povratku kući, niko nije znao šta se dešava. Sezona u Valensiji je bila divna. Sigurno je bilo čudno sa nekim promenjenim pravilima, maskama na ulici, maskama na plaži, testovi pre i posle utakmice, ali kada se sve stavi sa strane bila je sjajna sezona - rekao je on.

Podsetimo, Nikola Kalinić se iz Valensije vratio u Crvenu zvezdu što je posebno obradovalo navijače koji su mu poručili: "Dobro došao, kući". Kalinić ipak ističe da je njegova kuća kod mame i tate u Subotici, kao i da je u međuvremenu sazreo.

Moja kuća je u Subotici, jedina, kod mame i tate. Želeo sam da budem bliži porodici, sestri i da im budem dostupniji. Tu sam na nekom mestu na kom smo napravili neke divne stvari. Sazreo sam životno, ali motivacija je ostala ista da budem spreman da se posvetim više tom sportskom životu i to mi za sada polazi za rukom. Neka nova uloga, sada, novi ciljevi, biće zanimljivo u svakom slučaju - zaključio je Kalinić za WTF radio.