AKTUELNO

Partizan će se oprostiti od legendarnog košarkaša Bobana Petrovića, komomeracijom u njegovu čast.

„Legendarni košarkaš Partizana, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i jedan od najboljih strelaca u istoriji crno-belih, Boban Petrović, preminuo je 27. septembra u Južnoafričkoj Republici. U Bobanovu čast, KK Partizan će u sredu, 6. oktobra od 16 časova organizovati komemoraciju koja će biti održana u klubu sportista na stadionu Partizana. Biće to prilika da se još jednom podsetimo čoveka koji je sa velikim uspehom i ponosom nosio dres Partizana punih 8 godina“, saopštio je Partizan.

Foto: kkpartizan.rs

Boban Petrović (64) preminuo je u Južnoafričkoj Republici nakon što je nedavno doživeo saobraćanu nesreću.

Legendarni košarkaš crno-belih je preminuo u bolnici u Južnoj Africi, gde je i živeo. Petrović je poslednjih nekoliko dana proveo u bolnici, zbog kovid mera kontakt je bio vrlo ograničen, a sve je zatekla vest da je prestalo da kuca srce legendarnog krilnog centra.

Petrović je rođen 19. jula 1957. u Kruševcu. Za Partizan je igrao od 1976. do 1985. godine i u tom periodu je bio jedan od najboljih igrača crno-belih. Boban Petrović je bio i član nacionalnog tima SFR Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1981. kada su „plavi“ osvojili srebro, kao i godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila bronzanu medalju.

U dresu Partizana osvojio je dva međunarodna kupa „Radivoja Koraća“ (1978. i 1979), dve titule nacionalnog šampiona (1979. i 1981) i Kup SFRJ (1979) Sa 3.618 postignutih poena na 273 utakmice, Petrović je deseti najboji strelac u istoriji kluba.

Osim za Partizan, igrao je za francuski Rems, ljubljansku Olimpiju, špansku Manresu, Napredak iz Kruševca i belgijski Haselt.

#Boban Petrović