AKTUELNO

Oba tima su u uvodnom kolu zabeležila i više nego ubedljive pobede.

Košarkaši Mege sastaju se večeras sa Cibonom u okviru drugog kola ABA lige. Nakon monstruozne partije protiv Studentskog centra (101:68), talentovani tim iz Beograda pokušaće da veže i drugu pobedu na jako nezgodnom gostovanju Ciboni u Zagrebu.

Interesantno je da su i Vukovi sa Tuškanca slavili u prvom kolu i to na gostovanju Mornaru u Baru (77:87), tako da sve nagoveštava da ćemo gledati veoma kvalitetnu košarku. Naročito zbog činjenice da oba tima imaju jako talentovane košarkaše.

- Očekuje nas fizički zahtevna utakmica, to je duel dva mlada tima gde se energija i samo trčanje podrazumevaju. Moramo biti spremni da 40 minuta budemo koncentrisani i odgovorimo pravom idejom i dobrim rešenjima u igri - rekao je trener Mege, Vladimir Jovanović.

Njegov prezimenjak iz Cibone, Vlada Jovanović radi jako dobar posao, što je naišlo na pohvale trenere Mege.

- Čeka nas jedan mlad i perspektivan tim koji je već u pripremnom periodu prikazao kvalitetne igre, a zatim ih potvrdio u prvom kolu protiv Mornara u Baru gde je pružio zapaženu igru na oba kraja terena. Cibona u ovom sastavu sa vrlo malo promena funkcioniše već dve godine i mislim da moj kolega Vlada Jovanović radi jako dobar posao - podvukao je trener Mege.

Utakmica je na programu od 18.00 časova u košarkaškom centru "Dražen Petrović" u Zagrebu.

Autor: