AKTUELNO

Srpski trener upisao prvu evroligašku pobedu na klupi Fenerbahčea.

Košarkaši Fenerbahčea i Crvene zvezde odigrali su tvrd, borben, neefikasan i neizvestan meč u 1. kolu Evrolige, završen trijumfom turskog sastava 61:57. Sale Đorđević je mogao da odahne tek u poslednjim sekundama duela, kada je De Kolo pogodio jedno od dva bacanja, za beg na "+4", a sve dotle srpski trener je strepeo za evroligaški "prvenac" na klupi kluba koji je preuzeo letos.

Zvezda, iako desetkovana (bez Lazića, Cirbesa, Dobrića, Davidovca i Vajta), pružila je snažan otpor favoritu koji je morao da igra do krajnjih granica svojih mogućnosti ne bi li završio posao.

Odbrana je preusdila ka tom cilju, izjavio je Aleksandar Đorđević.

- Bilo je očigledno da nismo iskoristili činjenicu da je Zvezda imala 21 izgubljnu loptu, a to je proisteklo iz naše dobre odbrane - locirao je Sale gde je propuštena prilika da njegov tim ranije "zatvori" utakmicu.

Imao je samo reči hvale za defanzivni angažman igrača.

- Mislim da smo odigrali dobro u odbrani svih 40 minuta, nismo posustajali. Nekoliko puta nismo do kraja realizovali dobar posao u odbrani, pa smo morali i dalje da radimo i da seborimo. Ali, to je normalno za prvu utakmicu. Veliki broj igrača je želeo da se prikaže u najbolejm svetlu uprkos napetoj utakmici, tako da, sve u svemu, bila je ovo dobra pobeda za nas.

Autor: