AKTUELNO

Dvestašesnaest centimetara visoki Balša Koprivica, potpisao je trogodišnji ugovor sa crno-belima.

Balša Koprivica se vratio u Partizan!

Najavio je nedavno prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović u petak da će crno-beli "uskoro" dobiti kapitalno pojačanje. Spekulisalo se ko bi mogao da bude to "domaće pojačanje", a sada su potvrđene priče da je to upravo Koprivica!

Balša je rođen 1. maja 2000. godine, na poslednjem NBA draftu je kao 57. pik izabran od strane Šarlot Hornetsa, da bi potom bio trejdovan u Detroit Pistons za koji je igrao tokom NBA letnje lige.

Današnji potpis predstavlja povratak Balše Koprivice na mesto gde je kao dečak, u školi košarke Partizana načinio prve ozbiljnije košarkaške korake.

U selekciji koju je vodio trener Đorđe Varagić, Koprivica je igrao do 2012. godine kada je otišao na školovanje u Ameriku. Sa 14 godina, Balša je upisao školu "Nova Sautvestern", odakle na kratko odlazi u Vindermir a potom i Montverde koju je pohađao i prvi pik sa ovogodišnjeg NBA drafta, Kejd Kaningem.

Od oktobra 2019. godine, Balša Koprivica je bio student Univerziteta "Florida Stejt", a nakon dve sezone u NCAA i igranja u NBA letnjoj ligi, Balša će svoju seniorsku karijeru započeti u Partizanu.

U poslednjoj sezoni na koledžu, Koprivica je imao učinak od 9,1 poena, 5,6 skokova i 1,4 blokade po utakmici.

#Balša Koprivica