AKTUELNO

Bravo, momci!

Reprezentacija Srbije u basketu neverovatno gazi sve pred sobom na Olimpijskim igrama, a do šeste pobede iz isto toliko mečeva i polufinala takmičenja došli su protiv selekcije Letonije - 22:16.

U prvih pet mečeva naši basketaši su došli do pet pobeda. Niko do sada nije imao rešenje za moćne srpske baksetaše.

Posle pobede nad Letonijom u šestom kolu oni će bez obzira na rezultat poslednjeg meča grupne faze protiv Rusije uspeti da se plasiraju direktno u polufinalne borbe.

Letonci su bili najopasniji protivnik do sada. Drugi su na tabeli iza Srbije sa tri pobede i jednim porazom, a po prognozama su upravo oni najozbiljniji rival našeg tima u borbi za zlato.

Još jednom su naši momci dokazali da su veliki majstori, dobili su posle drame vrlo teškog rivala, možda i najvećeg u borbi za zlato. Posle promašaj Majstorovića na startu meča, Bulut vraća dvojku za 2:1. Letonci potom brzo dolaze do 4:2, a naši su brzo napravili tri faula pre isteka tri minuta.

Foto: Tanjug AP/Charlie Neibergall

U nastavku Ratkov poentira, pa Lasmanis promašuje, a onda su Letonaci poveli 5:4. Nestorović postiže poene, pa Srbija posle velike borbe dolazi do izjednačenja 7:7!

Povela je Letonija 9:7. Usledila je Majstorovićeva dvojka u jako važnom momentu za izjednačenje. Opet je povela Srbija! Vasić je iz reketa ubacio lagani zicer za novo vođstvo srpskog tima 10:9.Novi egal 10:10, pa Čavars donosi Letoniji 11:10. Naš tim ipak sa penala preokreće na 12:11, pa greše Letonci i naši dobijaju loptu na 5 minuta do kraja. Majstorović potom pogađa iz teške pozicije i ide Srbija na 13:11. Šteta, Čavars uzvraća za 12:13 pa ubacuju još jedan lak koš za egal - 13:13.

Na četiri minuta do kraja Majstorović sa penala vodi Srbiju na 15:13. A onda Bulut kada je najpotrenije - 16:13 za Srbiju na tri i po minuta do kraja. Nisu ni Letonci odustajali, prišli su Letonci na 16:15.

Usledili su promašaji sa obe strane, prekida to Bulut za 17:15, pa blokada Srbije. Nakon faula Ratkov ubacuje jendo za 18:15, ali Čavars ne staje. Na sreću odmah to vraća Majstorović. Ubacuje dvojku, pa još jednu.

#basket