AKTUELNO

Povreda Stefana Jovića je samo novi u nizu problema sa kojima se suočava Košarkaška reprezentacija srbije

Upravo zbog toga Selektor Igor Kokoškov ima ogromne probleme sa sastavljanjem tima za Olimpijske igre.

Srbija se mučila sa Filipinima, na kraju ih pobedila sa samo devet igrača u sastavu, a selektor Igor Kokoškov je posle meča ostao bez još jedne svoje uzdanice.

Sada je i KSS zvanično potvrdio da je Stefan Jović zadobio težu povredu lista i da zbog mišića koji je pukao neće moći da završi kvalifikacioni turnir u Beogradu.

- Na jučerašnjoj utakmici protiv Filipina, Stefan Jović je doživeo rupturu mišića na listu. Nakon što je sinoć urađena potrebna dijagnostika, odmah je započet proces lečenja. Nažalost, ova povreda znači da Stefan neće igrati do kraja kvalifikacija - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug AP/Jae C. Hong

On je jedan od čak 12 povređenih igrača sa prvobitnog spiska selektora Kokoškova, a ovo su svi naši reprezentativci koji imaju probleme sa zdravstvenim stanjem pred OI u Tokiju:

"Orlove" očekuju najvažniji mečevi, polufinale i finale i sada nemaju prava na grešku, a pitanje je u kom će sastavu moći da nastupaju u poslednja dva meča!

Nije Igor Kokoškov ni okupio tim, a problemu su već krenuli. Ognjen Jaramaz je doživeo povredu u poslednjoj utakmici za Partizan i nije mogao da se priključi ekipi.

Pred sam početak kvalifikacionog ciklusa selektor je otkrio da ne može da računa ni na Branka Lazića. Sjajni defanzivac je dao sve od sebe da se oporavi, ali jednostavno telo nije izdržalo.

- Branko Lazić zbog zdravstvenog stanja ne može da nastavi. To je informacija od pre par sati. Došao je sa velikom voljom i energijom. Znamo sve o Laziću kao igraču i čoveku nije mogao da nastavi pripreme - rekao je Kokoškov kada je saopštavao finalnih 12 igrača na spisku za kvalifikacioni turnir u Beogradu.

Foto: Pixabay.com

Došao je i prvi meč sa Dominikanskom Republikom, Srbija ga je dobila, ali je izgubila tri važna igrača. Nikolu Kalinića je povredio protivnički igrač kada ga je nesportski faulirao, a udarce su dobili Nemanja Bjelica i Vasilije Micić.

Zbog toga sada Kokoškov ima samo osam zdravih igrača u ekipi. Jović je definitivno ispao i iz priče za Olinmpijske igre, a Bjelica, Kalinić i Micić će verovatno “stisnuti zube” i odigrati naredna dva meča.

Ipak, njihove povrede brinu, jer su sva trojica iza sebe imali teške sezone.

Ovo je samo deo problema koji su ispred Igora Kokoškova, stručnog i medicinskog štaba reprezentacije Srbije. Na okupljanju reprezentacije Srbije Igor Kokoškov je otkrio da Marko Gudurić već dugo ima problem i da pokušava da ga sanira.

- Gudurić je trenutno u Nemačkoj i radi na oporavku tih tetiva koje su hronični problem već dugi niz meseci - rekao je Kokoškov koji trenira Gudurića i u Feneru i vrlo je upućen u njegovo stanje.

Sa reprezentacijom nije ni Nemanja Nedović koji je posle preležanog virusa korona objasnio da su mu lekari naredili da bude jako oprezan i da nikako ne sme da se izlaže naporima. Da li će dobiti zeleno svetlo do Tokija, veliko je pitanje.

Foto: Unsplash.com

Sve nas je zabrinuo i Bogdan Bogdanović koji očigledno već dugo igra za Atlantu povređen. Koleno je problem, a iako se vratio na teren svaki meč Atlante je novi rizik za njega.

Član idealne petorke Evrolige iz ove sezone Vladimir Lučić nije sa nacionalnim timom zbog povrede zgloba, a sat otkucava za centre. Trenutno su u timu Boban Marjanović i Filip Petrušev i igraju sjajno, ali potrebna im je podrška.

Veteran Miroslav Raduljica pokušava da sanira povredu stopala, a Nikola Milutinov daje sve od sebe da se vrati na teren nakon jako teške povrede ramena. On je od januara van terena, a reprezentaciji se priključio u Atini, gde su "orlovi" igrali na "Akropolis kupu".

Čak i ako se oporavi, veliko je pitanje u kakvoj je formi.

#KKS

#Košarkaška reprezentacija Srbije

#Olimpijske igre

#Srbija

#Stefan Jović

#orlovi