AKTUELNO

Košarkaši Srbije su teškom mukom u samoj završnici savladali Filipine (83:76) i plasirali se u polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Tokiju, gde ih u subotu čeka poraženi iz duela Italije i Portorika.

Pored teške pobede sve u timu treba da brine i povreda Stefana Jovića, sa obzitom da zbog problema u ovom meču nismo mogli da računamo na Bjelicu, Kalinića i Micića.

Šta smo sve videli? Prvo poluvreme u kom je Dobrić sa četiri trojke uz Marjanovića bio tas koji je donosio prevagu na našu stranu.

O tome, kako smo igrali u nastavku najbolje ilustruje podatak da su Filipini na čiju košarku je prilično uticao i srpski trener Rajko Toroman u trećem i četvrtom kvartalu ubacili 58 poena i na nerešenom rezultatu u završnici imali nekoliko napada da povedu i prirede senzaciju.

To je sprečio Boban Marjanović poenima pod tablom, pa je Srbija obezbedila prvo mesto u grupi i stigla na pola puta do plasmana u Tokio.

Upravo je Marjanović sa 17 poena predvodio Srbiju do druge pobede za dva dana u kvalifikacinoj grupi, jedan manje imao je u prvom poluvremenu sjajni Dobrić, dok su dvocifreni bili Teodosić i Anđušić.

U redovima poražnih Kuame je imao 17, dok su se Heding i Soto zaustavili na 10.

Ono što pored igre treba da brine jeste stanje sa povredama. Zbog manjih problema duel sa Filipinima propustili su Kalinić, Bjelica i Micić, a u 36 minutu povredu lista zbog koje je iznet sa terena doživeo je Stefan Jović. O šansama da nastavi kvalifikacije verovatno ćemo više znati pošto obali snimanje i preglede.