AKTUELNO

Bogdan Bogdanović će se prvo boriti za titulu na Istoku, a onda bi sledilo i veliko NBA finale.

Atlanta je u finalu Istočne konferencije pošto je u "majstorici" savladala Filadelfiju, najbolji tim regularnog dela sezone na Istoku!

Houksi su bili bolji u ovoj seriji i uspeli su da na gostujućem terenu u odlučujućoj utakmici slave 103:96, pa će se tako sa Milvokijem boriti za mesto u velikom NBA finalu, dok Filadelfiju verovatno čekaju "tumbanja" preko leta.

Finalista istočne konferencije je i Bogdan Bogdanović koji je bio pod znakom pitanja pred meč zbog povrede kolena, ali ga je testirao na zagrevanju pred duel - i dobio dozvolu da igra.

Uticalo je to znatno na njega, ali je pomogao u rotaciji sa 22 minuta na terenu. Zabeležio je četiri poena (2/8 iz igre), kao i po dva skoka, dve asistencije i dve ukradene, a heroj utakmice bio je igrač koji je zbog njegove povrede morao da preuzme veću odgovornost.

Kevin Huerter je susret završio sa 27 poena, a pratili su ga Trej Jang sa 21 i 10 asistencija uz trojku sa 11 metara koja je "slomila" Filadelfiju, odnosno Džon Kolinsa sa dabl-dablom (14/16).

S druge strane Džoel Embid je dao sve od sebe i meč je završio sa 31 poenom i 11 skokova, ali samoproklamovani MVP se ni ovoga puta neće pojaviti u finalu Istoka. Imao je podršku u Herisu koji je imao 24 poena i 14 skokova, a deluje da će se kola "slomiti" na Simonsu.

Australijanac je opet odigrao lepo za statistiku i imao je pet poena, osam skokova i 13 asistencija, ali upadljivo je bilo koliko je bežao od odgovornosti.

Hrabriji tim ide dalje!

#Bogdan Bogdanović