AKTUELNO

Košarkaši Vašingtona smanjili su na 1:3 protiv Filadelfije u prvom kolu plej-ofa Istočne konferencije NBA lige, pošto su noćas pobedili sa 122:114.

U ekipi Vašingtona sedmorica igrača postigla su dvocifreni broj poena a najefikasniji je bio Bredli Bil sa 27 poena. Rasel Vestbruk postigao je 19 poena, uz 21 skok i 14 asistencija i ostvario 12. tripl-dabl učinak u plej-ofu, Rui Hatimura utakmicu je završio sa 20 poena i 13 skokova, Robin Lopez sa 16, a Davis Bertans sa 15 poena.

U ekipi Filadelfije najefikasniji je bio Tobajas Haris sa 21 poenom, 13 skokova i pet asistencija. Džordž Hil dodao je 14 poena, a Ben Simons 13 poena i 12 skokova. Džoel Embid povredio je desno koleno krajem prve četvrtine, a utakmicu je završio sam osam poena i šest skokova, nakon što je pao posle blokade Lopesa.

Filadelfija je u prvoj četvrtini vodila i sa 11 razlike, ali je na poluvremenu gubila 60:61. Vašington je u drugom poluvremenu imao vodjstvo od 14 poena prednosti, a posle koša Denija Grina, a četiri i po minuta pre kraja ekipe su bile izjednačene 106:106.

Vizardsi su tada odlučili da fauliraju Simonsa i slali su ga na liniju za slobodna bacanja. On je u četiri navrata pogodio jedno od dva, a ukupno na utakmici je šutirao 5/11, što je i doprinelo porazu Filadelfije.

U trećoj četvrtini jedan navijač utrčao je u teren i obezbedjenje je moralo da reaguje i obori ga na parket.

"Ovo je sramota. Neprihvatljivo je", rekao je trener Vizardsa Skot Bruks.

To je samo jedan u nizu incidenata navijača poslednjih dana u NBA ligi, posle bacanja kokica na Vestbruka, pljuvanja košarkaša Atlante Treja Janga i gađanja flašom Kajrija Irvinga iz Bruklina.

Košarkaši Jute poveli su sa 3:1 protiv Memfisa u prvom kolu plej-ofa Zapada pošto su pobedili sa 120:113.

Jutu je predvodio Donovan Mičel sa 30 poena, osam asistencija i dve ukradene lopte. Džordan Klarkson u pobedi je učestvovao sa 24 poena i šest skokova, Rudi Gober sa 17 poena i osam skokova, a Bojan Bogdanović sa 13 poena.

U ekipi Memfisa Dža Morant bio je najefikasniji sa 23 poena, 12 asistencija i šest skokova. Džeren Džekson postigao je 21 poen, a Jonas Valančijunas 14 poena i 12 skokova. Deantoni Melton postigao je 15 poena, sve u četvrtoj četvrtini.

Naredna peta utakmica igra se u sredu uveče. Serija se igra na četiri pobede.

#Košarka