AKTUELNO

Crvena zvezda je zatražila hitnu istragu protiv sudije Uroša Nikolića, jednog od trojice arbitara četvrte utakmice finalne serije ABA lige.

Uz Nikolića na tapetu je i Milan Krneta, delegat utakmice Crvena zvezda – Cedevita Olimpija koja je odigrana u aprilu.

– Nakon fer i korektne utakmice koja je odigrana u hali „Aleksandar Nikolić“ iz nama nepoznatih razloga sudija Uroš Nikolić je potpuno demolirao sudijsku svlačionicu, napravio veliku materijalnu štetu i tom prilikom doživeo i povredu. KK Crvena zvezda saznao je za ozbiljnost i razmere ovog incidenta tek kada se u javnosti pre tri dana pojavio video snimak potpuno uništene svlačionice u hali „Aleksandar Nikolić“.

Proverama kod čelnika SC „Tašmajdan“ i hale „Aleksandar Nikolić“ kao i MUP Republike Srbije koji su izvršili uviđaj i sačinili službenu belešku o ovom incidentu, KK Crvena zvezda je došao do saznanja da je sudijska svlačionica potpuno uništena!

Posebno nas iznenađuje i činjenica da delegat ove utakmice Milan Krneta nije zabeležio ovaj veliki incident i to smo utvrdili uvidom u njegov zvanični izveštaj sa te utakmice - navodi se u saopštenju Crvene zvezde uz koji je kao dokaz priložen video snimak oštećenih prostorija.

Iz Zvezde su objasnili da je reakcija kasnila jer po pravilniku ABA lige predstavnici klubova nemaju pristup sudijskoj svlačionici.

#KK Crvena zvezda