AKTUELNO

Jokić i Bjelica odlični!

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski predvodio je Oklahomu u pobedi nad Los Anđeles Klipersima 117:112.

Pokuševski je na meču protiv tima iz LA ostvario lični rekord u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Mladi as Tandera ubacio je 29 poena, zabeležio osam skokova i dve asistencije!

Popularni Poku je bio najefikasniji akter ove utakmice.

Odlično su ga pratili Džoš Hol i Mozes Braun sa 25, odnosno 24 poena. U poraženom timu istakao se Terens Man sa 19 postignutih poena.

Denver je u poslednjem kolu regularnog dela doživeo ubedljiv poraz od Portlanda (132:116).

Portland je tako obezbedio učešće u plej-ofu i igraće upravo protiv Nagetsa u prvoj rundi. Blejzersi su izbegli učešće u plej-inu i poslali Lejkerse na Golden Stejt Voriorse.

Trener Denvera Majk Meloun nije želeo puno da rizikuje na ovom meču. Iskoristio je priliku da odmori nosioce, pa je tako najbolji igrač tima Nikola Jokić na terenu proveo nešto više od 16 minuta igre.

Nikoli je i to bilo dovoljno da ostvari impresivan učinak. Meč je završio sa 21 postignutim poenom uz tri skoka, dve asistencije i jednom ukradenom loptom.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Si Džej Mekalum sa 24 poena.

Majami je nadigrao tim Detroita sa 120:107 i obezbedio mesto u plej ofu, a naš reprezentativac Nemanja Bjelica je odigrao sjajan meč.

Srbin je Pistonsima ubacio 21 poen, a upisao je i po šest skokova i asistencija.

Efikasniji od Nemanje u redovima Majamija bio je samo Prešes Akjunva sa dabl-dablom od 23 poena i 10 skokova, dok je kod Detroita Sadik Bej imao 22 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Majami će na startu plej-ofa igrati protiv Milvoki Baksa.

Tim Atlante je ubedljivo savladao Hjuston sa 124:95 iako je u poslednji meč ligaškog dela ušao sa znatno oslabljenim sastavom u kome nije bio ni Bogdan Bogdanović.

Poslednji meč u ligaškom delu njije imao rezultatski značaj za Hokse, pa je trener iskoristio priliku da odmori nekoliko standardnih igrača.

Najefikasniji u timu Atlante bio je Onjega Okongvu sa 21 poenom, dok su na drugoj strani najefikasniji bili Di Džej Ogastin i Armoni Bruks sa po 18 postignutih poena.

Bogdanov tim je sezonu završio na petoj poziciji i u plej-ofu će igrati protiv Njujork Niksa.

#Aleksej Pokuševski

#Nemanja Bjelica

#Nikola Jokić