AKTUELNO

Na pomolu je bomba decenije u srpskoj košarci.

Naime kako saznaje "Srpski Telegraf" Aleksandar Đorđević aktuelni trener Virtusa iz Bolonje glavni je kandidat za trenera Partizana.

Na prvi pogled šokantno, ali čini se da ima smisla.

Naime poraz od Uniksa u polufinalu Evrokupa i samim tim eliminacija iz Evrolige sledeće sezone( barem na terenu), dobro je uzdrmala italijanski klub, a ceh će prema informacijama sa Apenina platiti srpski trener.

Sa druge strane Partizan je imao katastrofalnu sezonu i uprava a i navijači žele neko veliko ime na klupi koje bi klub vratio stazama stare slave.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Takođe poznato je da su Zoran Savić (54), novi sportski direktor Partizana, i Đorđević veoma dobri prijatelji i nekadašnji saigrači iz reprezentacije.

"Čelnici Partizana bi voleli da dovedu Đorđevića na kraju sezone i smatraju da bi to bio veoma dobar potez. Sale je legenda kluba i srpske košarke, tako da bi njega poštovali i igrači i navijači" rekao je za "Srpski telegraf" izvor blizak klubu.

Sigurno je da je Đorđević kao možda i najveća legenda Partizana upravo takvo rešenje.

Podsetimo on je pre 29 godina postigao čuvenu trojku za pobedu protiv Huventuda (71:70) u finalu Kupa šampiona u Istanbulu.

#Partizan