AKTUELNO

Srbija će naredne sezone imati još nekoliko NBA igrača.

Najverovatnije ćemo na narednom draftu videti Filipa Petruševa, a sada se za draft prijavio i 20-godišnji Balša Koprivica.

Sjajni centar koji je do sada nastupao za Florida Stejt visok je 216 centimetara, a još od srednje škole je u Americi. Upravo je odigrao drugu sezonu na Floridi i prosečno je imao 91, poena i 5,6 skokova po utakmici. 

Iako je jako visok poznat je po sjajnoj kontroli lopte i često je znao da "povuče" kontre svog tima ove sezone, pa se očekuje da se idealno uklopi i sadašnji stil igre u NBA.

"Želim prvo da zahvalim Bogu što me je doveo u ovu poziciju, a zatim i porodici i svim ljudima koji su mi pomogli na ovom putu. Hvala trenerima koji su od mene napravili boljeg čoveka i boljeg košarkaša. Hvala svim saigračima koji su uvek bili tu za mene, stekli smo neke nezaboravne trenutke u prethodne dve godine. Naša veza je neraskidiva, naša prijateljstva će trajati do kraja života. Objavljujem da ću se prijaviti za ovogodišnji draft u pokušaju da ostvarim san i postanem NBA igrač", napisao je Koprivica.

On je sa selekcijom Srbije do 18 godina osvojio šampionat Evrope 2017. godine, a Koprivica dolazi iz košarkaške porodice. Otac mu je bivši legendarni centar Partizana Slaviša Koprivica, koji je u tri navrata nastupao za crno-bele. 

Naravno najviše se pamti njegov nastup u generaciji koja je 1992. godine bila prvak Evrope, gde je bio startni centar i kada je ušao u idealnu petorku Fajnal fora.