AKTUELNO

Večiti derbi na programu je sutra od 21 čas.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Partizana mora da popravi igru u napadu, ali i nametne kontrolu od početka meča ukoliko želi da ostvari pobedu.

- Možda jesmo favoriti na papiru, ali kada bismo tako gledali, onda ne bismo imali nijednu pobedu u Evroligi. Na terenu se sve zaboravlja, posebno u ovakvim mečevima, posebno protiv našeg najvećeg sportskog rivala. Potrebno je da dobro reagujemo na ono što će oni igrati, da odbrana bude čvrsta, organizovana, ali i da popravimo koncentraciju i da budemo pametniji u napadu nego u prethodnom duelu. Moramo timski dobro da izgledamo, da imamo kontrolu - rekao je Radonjić.

Foto: Foto: Beta

Zvezda će sutra od 21.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekati Partizan u utakmici osmog kola Jadranske lige, a prvom ovosezonskom "večitom" derbiju.

- Mora da se zna da je Partizan napravio mnogo toga u srpskoj, evropskoj, ali i svetskoj košarci... Zaslužuju sasvim realno i objektivno poštovanje, ali naša želja je da u duelu protiv njih budemo bolji i ostvarimo to neko verovanje da imamo snage i kapaciteta da ih pobedimo - rekao je Radonjić.

Crvena zvezda u prvih sedam kola Jadranske lige ima maksimalan učinak, a trenutno deli prvo mesto sa ekipom podogričke Budućnosti.

Rukovodstvo crveno-belih je neposredno pred meč rešilo da, iako je ranije bila praksa, ne dostavio upravi Partizana karte za gostujuće navijače.

Foto: Foto: Fonet

Atmosfera se zakuvava, a izabranici trenera Aleksandra Džikića se nadaju da mogu da iznenade večitog rivala i nanesu mu prvi poraz u ovoj sezoni ABA lige.

Podsećamo, večiti derbi možete pratiti na aplikaciji KlikTV sutra od 21 čas.

Foto: proba basket lopte foto pixabay copy

N. Petričević

'