AKTUELNO

Uz juniorskog reprezentativca naše zemlje među najboljim tinejdžerima „Ostatka planete” je i učenik Vlade Jovanovića - Malkom Kazalon.

Duel najboljih juniora SAD i Ostatka sveta zbog pandemijskih prepreka u operativnoj organizaciji ove godine se neće održati. Ali, Košarkaška federacija SAD i FIBA odlučili su da objave imena igrača koji su se partijama nametnuli da budu na Najk hups samitu.

Srbija, kao i mnogo puta u prethodnih 26 godina, u Timu sveta ove godine ima predstavnika, reč je o Stefanu Todoroviću beku koji je lane branio boje Partizana, a ove godine sa velikim uspehom igrao za kalifornijski Prolifik Prep što američkim skautima koji prate buduće koledž igrače nije promaklo.

Mladi bek se tako svrstao među sjajne igrače od kojih su mnogi postali zvezde svetske košarke: Nikola Jokić, Vladimir Radmanović, Igor Rakočević, Boban Marjanović, Milan Mačvan, Vladimir Šćepanović, Jovo Stanojević, a od svetskih: Dirk Novicki, Ben Simons, Deandre Ejton, Toni Parker, Nikolas Batum, Endrju Vigins, Tristan Tompson, Luis Skola, Karl Entoni Tauns...

Foto: Printscreen YouTube/BC Partizan TV

Todorović je svoje mesto izborio igrama protiv najboljih vršnjaka iz SAD, a partijama na našem podneblju za mesto u Ostatku sveta izborio se učenik Vlade Jovanovića u Megi - Francuz Malkom Kazalon.

U Tim sveta su odabrani: Stefan Todorović (Prolifik Prep), Malkom Kazalon (Mega), Italijan Paolo Bankero (O'Dea Vašington), Kanađani Kaleb Hjustan, Rajan Nemard (Monteverde) i Čarls Bedijako (IMG Akademija), Francuz Musa Dijabate (IMG Akademija), Senegalci Kalifa Diop (Gran Kanarija) i Amar Sila (Ostende), Brazilac Giljerme Dos Santos (Minas), Australijanac Džoš Gidej (Adelejd), Malijac Siriman Kanute (Nansi) i Nigerijac Aminu Muhamed (Grinvud).