AKTUELNO

Denver Nagetsi savladali su Čikago Bulse u (132:127) u izuzetno interesantnom meču.

Nikola Jokić je imao još jednu sjajno veče. Pratio ga je večeras Džamal Marej, a upravo je kanađanin postigao odlučujuće poene u produžetku.

Marej je postigao 34 poena, u koja spadaju dve ključne trojke – jedna u poslednjoj sekundi regularnog dela meča, druga u poslednjim sekundama produžetka.

Naš Nikola Jokić je imao isti broj poena uz 15 skokova i devet asistencija. Majkl Porter DŽunior sa 19 poena.

Ekipu iz Ilinoisa predvodio je Zak Lavin sa 32 poena. Oto Porter DŽunior je dodao 22 poena.

Pred poslednji kvartal Denver je imao zaostatak osam poena. Da bi nakon trojke Kobija Vajta tim iz kolorada imao još veći zaostatak 103:89.

Potom je Denver napravio seriju 8:0 i spustio razliku na samo šest poena. Da bi na oko tri minuta pre kraja nakon zakucavanja Portera i trojke DŽamala Mareja čak stigli i do prednosti.

Još jednom uspeva Čikago da se vrati na plus četiri, a potom sledi prava drama...

Jokić je pogodio šut za tri poena, a potom je Kampaco ukrao loptu Lavinu i omogućio Mareju da spusti rezultat na 114:113.

Nakon faula i pogođenih slobodnih bacanja Lavina, u narednom i poslednjem napadu, Denver je stigao do izjednačenja. Marej je pogodio iz ugla na 0.4 do kraja, za 116:116.

Nagetsi su održavali malu prednost, da bi sve rešio Marej, još jedonm trojkom, deset sekundi do isteka dodatnog vremena.

#Nikola Jokić