AKTUELNO

Čuda koje Somborac pravi ove sezone konačno su se isplatila.

Dugo se spekuliše o tome ko će ove sezone biti proglašen za MVP-a sezone u NBA ligi, tu su neka stara imena, ali ima i novih.

Ovoga puta je NBA liga sama napravila listu petorice najboljih igrača, koji su favoriti za osvajanje ove laskave nagrade.

Na petoj poziciji se nalazi doskorašnji broj jedan u ovoj kategoriji, Džoel Embid. Centar Filadelfije je van terena još od Ol-star utakmice na kojoj je trebao da učestvuje, zbog čega je izgubio lidersku poziciju u ovoj prestižnoj trci. Embid inače prosečno beleži 29.9 poena, 11.5 skokova, 3.3 asistencije, 1.2 krađe i 1.4 blokade

Četvrto mesto zauzima jedan jedini Lebron Džejms, koji igra zaista sjajno s obzirom da ima punih 36 godina. I pored toga što je vetera, “Kralj” je zaista igrač bez koga Lejkersi ne bi mogli da funkcionišu. Lebron je na proseku od 25.5 poena, 8.1 skoka, 8 asistencija i 1.1 ukradene lopte.

Prošlogodišnji MVP, Janis Adetokumbo se nalazi na trećem mestu. Grčki košarkaš igra još jednu sjajnu sezonu, ali činjenica je da njegov Milvoki ne uspeva da dođe do izražaja pored Filadelfije, koja ih je smenila na vrhu. Razlog zbog kojih bi Janis mogao da bude MVP svakaku su odilične brojke od 29.1 poena, 11.8 skokva, 6.2 asistencije, 1.3 ukradene i 1.3 blokade po meču.

Možda je iznenađenje visok plasman Demijena Lilarda, koji se nalazi na drugom mestu ove liste. Nedavno je plej Portlanda ubacio 50 poena ko od šale ekipi Pelikansa i na taj način režirao preokret svog tima. Do skora je imao težak zadatak zbog izostanka Mekaluma, ali je zbog toga uspeo da nadogradi statistku, pa prosečno beleži 30.6 poena, 4.5 skokova i 7.8 asistencija.

Na samom vrhu ove liste potpuno opravdano i zasluženo nalazi se srpski košarkaš Nikola Jokić. Vođa Denver Nagetsa igra sezonu iz snova, o čemu svedoče njegovi sjajni nastupi. Što se tiče tripl-dablova nalazi se na visokom trećem mestu sa 10 ovakvih poduhvata, a pored toga je zabeležio i 40 dabl-dablova. Nedavno je Jokić upisao svoj 228. dabl-dabl, čime je prestigao Dikembea Mutomba koji je vodio franšizu Nagetsa po ovome. Što se tiče statistike Jokić po meču prosečno postiže 27.1 poen, 11 skokova, 8.6 asistencija i 1.6 krađe.

#Nikola Jokić