AKTUELNO

Pomoćni trener košarkaške reprezentacije Srbije Dejan Milojević čestitao je timu plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Košarkaši Srbije pobedili su večeras Gruziju u Tbilsiju 92:66 u pretposlednjem kolu kvalifikacija grupe E i tako se kvalifikovali za EP.

"Uradili smo ono zbog čega smo došli ovde. Pobedili smo i kvalifikovali se na Evropsko prvenstvo! Želim da čestitam celom timu, odbrana je bila odlična tokom čitave utakmice i to je bio ključ pobede", rekao je Milojević posle meča za sajt KSS.

"U prvom poluvremenu nismo pogodili neke otvorene puteve, a kada smo ih u drugom poluvremenu pogodili, napravili smo razliku koju Gruzija nije mogla da stigne. Okrećemo se narednoj utakmici sa željom da pobedimo protiv Švajcarske", zaključio je Milojević.

Kapiten Miroslav Raduljica takođe je bio zadovoljan izdanjem ekipe.

"Odlična igra celog tima. Imali smo neke igrače kojima je ovo prvi nastup u seniorskoj reprezentaciji. Čestitam im na prikazanoj igri i onome što su pokazali večeras. Takođe, čestitam celom timu na tome što smo uspešno obavili sve zadatke koje je stručni štab postavio pred nas, to je razlog što smo dobili utakmicu", istakao je Raduljica.

Smatra da je susret prelomljen u drugom poluvremenu, kada je proradio put sa distance.

"U prvoj četvrtini, zapravo prvom poluvremenu, utakmica je bila izjednačena jer nismo uspeli da pogodimo puno puteva iz daljine", rekao je Raduljica.

#Dejan Milojević