AKTUELNO

Nagetsi su dali čak 42 poena u prvoj četvrtini, izgledalo je to da će biti jedno lepo veče za domaćina, a onda su svaku sledeću deonicu izgubili.

Košarkaši Denvera pretrpeli su treći poraz u nizu pošto su u noći između ponedeljka i utorka na svom terenu bili slabiji od Milvokija koji je slavio sa 125:112. Centar Nagetsa Nikola Jokić je ostvario još jedan dabl-dabl, bio najefikasniji na susretu, ali šta to vredi kada nema pomoć saigrača.

Denver se nalazi u veoma lošoj seriji i nema trenutno formulu kako da iz nje izađe. Jokić je u nekoliko navrata preuzimao inicijativu, pravio serije za povratak u susret protiv Baksa, ali je još jednom morao sam da se nosi sa čitavom protivničkom ekipom.

Srpski centar je meč završio sa 35 poena (10/20 za dva, 3/6 za tri i 6/6 sa slobodnih bacanja), 12 skokova i šest asistencija, ali samo je još Vil Barton sa 24 poena uspeo da ispliva na površinu, od čega je više od polovine dao u prvom poluvremenu nakon čega se ugasio.

Nagetsi su dali čak 42 poena u prvoj četvrtini, izgledalo je to da će biti jedno lepo veče za domaćina, a onda su svaku sledeću deonicu izgubili.

Druge strana je imala Janisa Atnetokumpa i Krisa Midltona koji su zajedno ubacili 59 poena (30 i 29), a Jokić je pokušavao da iskoristi povremena odusustva Janisa sa terena, što je činio izvrsno i vraćao svoju ekipu u igru.

Poslednja šansa da se prelomi duel desila se početkom treće četvrtine kada je Denver imao +6, ali nakon toga Milvoki preuzima vođstvo i ne ispušta ga do kraja susreta.

Jokić je tako došao i do 23. dabl-dabl učinka u sezoni iz 23 utakmice, ali pitanje je koliko mu to znači na timskom planu kada ne postoji igrač koji je spreman da se istakne uz njega.

Od ekipe koja se bori za vrh tabele, Denver se našao u situaciji da je na deobi sedme pozicije uz strah da bi čak Hjuston, koji je na desetom mestu, mogao uskoro da ga ugrozi pošto ima samo pobedu manje (11-12).

#Nikola Jokiić