AKTUELNO

Nikola Lončar više nije sportski direktor KK Partizan. Ovakav radikalni rez uprave crno-belih donekle je bio i očekivan posle izuzetno lošeg toka sezone, u kojoj su na površinu isplivali svi pogrešni potezi sportskog sektora, na čijem čelu je bio Lončar.

Kako prenose mediji, jedan od ozbiljnih kandidata da ga zameni je proslavljeni reprezentativac Dejan Tomašević.

Foto: Beta/Branislav Božić

On ima veliko iskustvo, radio je kao generalni sekretar u KSS, ali se posle razmimoilaženja u stavovima sa predsednikom Predragom Danilovićem povukao sa funkcije.

Foto: Google Map

Lončar je u klub iz Humske došao 2018. godine, a u tom periodu crno-beli su dva puta osvajali Kup Radivoja Koraća i Superkup ABA lige. Za vreme njegovog mandata na klupi Partizana su prodefilovala četvorica trenera - Nenad Čanak, Andrea Trinkijeri, Vlado Šćepanović i, na kraju, Saša Filipovski. Bilo je i velikih grešaka u dovođenju igrača, počevši od Artjoma Parahovskog i Žanisa Pejnersa, koji su skupo plaćeni, a od njih ekipa nije dobila skoro ništa.

Foto: Beta/Branislav Božić

Dobri rezultati prošle sezone su te promašaje bacili pod tepih, ali sve je kulminiralo ove, u kojoj je Partizan žestoko podbacio, pre svega u ABA ligi. Za trenera je doveden Šćepanović, pa je posle kratkog vremena zamenjen Filipovskim. Usledio je rastanak sa bekom Nemanjom Gordićem, a na "led" je stavljen Kodi Miler-Mekintajer.