AKTUELNO

Treba da skupimo snagu i pametno se pripremimo za vrlo neugodnu ekipu Igokee koja igra sa velikim samopouzdanjem, izjavio je trener košarkaša Partizan Sašo Filipovski.

Crno-beli sutra od 19 sati u 18. kolu ABA lige dočekuje Igokeu u hali sportova "Ranko Žeravica".

Partizan susret sa Igokeom dočekuje posle velike pobede i preokreta protiv Lokomotive u Evrokupu.

"Prošla utakmica nam je uzela mnogo energije, jer nije lako vratiti se sa 18 poena zaostatka i pobediti tim koji se pojačao sa dva igrača pred naš meč. Sada je važno regenerisati se, sakupiti snagu i pametno se pripremiti za vrlo neugodnu ekipu Igokee koja igra sa velikim samopouzdanjem. Ekipa ima atleticizam i visinu na pozicijama 2 i 3, kao i brze igrače na poziciji centra. Sa druge strane, znaju taktički da se postave, da menjaju odbrane, tako da će ova utakmica biti veliki izazov za nas", rekao je Filipovski za klupski sajt.

U prvom meču sutrašnjih rivala, Igokea je u Laktašima odnela pobedu nakon produžetka (90:84).

" Nadam se da ćemo uspeti da nastavimo niz pobeda na domaćem terenu, da ćemo igrati sa visokom koncentracijom i da ćemo tako da održimo dobru igru svih 40 minuta. Bitna je kontrola lopte, jer košarka je igra grešaka i ko ih više napravi - gubi. Kvalitetna ekipa ne ulazi iz greške u grešku. Zato je važno da u tom segmentu pokažemo napredak, jer već smo dokazali da možemo da napravimo velike preokrete i da imamo potencijala", istakao je Filipovski.

Ekipa Dragana Bajića trenutno ima skor 13-3 i drži drugu poziciju na tabeli, a Partizan je na sedmom mestu sa sedam pobeda i devet poraza.

"Očekuje nas duel sa ekipom koja igra veoma dobro ove sezone. Odlično su se uklopili i njihovi dosadašnji rezultati pokazuju koliko opasni znaju da budu. Mi smo u sredu odigrali jednu tešku utakmicu, gde smo u drugom poluvremenu videli kako treba da igramo svih 40 minuta. Ukoliko to ponovimo, verujem da ćemo doći do pobede", poručio je bek Partizana Uroš Trifunović.

#Sašo Filipovski