AKTUELNO

Košarkaši Partizana u 4. kolu Top 16 faze Evrokupa savladali su Lokomotivu rezultatom 71:69.

Košarkaši Partizana otvorili su loše meč, imali su gosti prednost od početka, tek u petom minutu serijom 7:0 Partizan uspeva da se vrati na zaostatak 12:16.

Dobro je na početku Novica Veličković igrao, postigao je šest poena na startu, do kraja priključio mu se i Rašon Tomas. Partizan je imao zaostatak 22:24.

Ni u drugoj četvrtini nije bilo bolje. Gosti su brzo došli do + 8, dok je Partizan previše verovao šutu za tri koji večeras nije služio crno-bele.

U jednom trenutku Lokosi su imali 31:48. Da bi na kraju Partizan uspeo da smanji zaostatak na 35:48.

Treća četvrtina bila je crno-bela, razigrali su se igrači "parnog valjka" uspeli u jednom trenutku da smanje na dva poena zaostatka, da bi četvrtinu zatvorili sa 52:56.

Pokušao je Partizan u poslednjoj deonici da smanji zaostatak i preokrene. Usledila je "žuta minuta" i jednih i drugih. Dugo smo bili bez poena, a u prvi plan isticale su se odbrane. Utakmica je četiri minuta pre kraja ušla u neizvesnu završnicu. Tomas je spustio na 61:63. Uzbudljivo je bilo do kraja.

Spustio je Partizan na minus jedan, Kraford upisuje lake poene, a onda hladnokrvno Džoš Perkins trojkom donosi izjednačenje. 69:69. Pogrešio je Linč, lopta za Partizan. Hladnokrvno je Džoš Perkins poentirao na "drugi obruč" u poslednjim sekundama za trijumf 71:69.

Foto: Beta/DRAGANA STJEPANOVIC

Partizan - Lokomotiva

Hala: Ranko Žeravica, bez publike; Sudije: Hristodulu, Bisanž, Uđanski

Partizan: Pejdž, Dangubić, Jaramaz, Janković, Tomas, Trifunović, Mozli, Nikolić, Mika, Perkins, Stefanović. 

Lokomotiva: Kamings, Vilijams-Gos, Hervi, Kalnijetis, Ilnitski, Vilijams, Kalinov, Kuzminskas, Dolinjin, Linč, Kroford, Gordon. 

ČETVRTA ČETVRTINA 

40. MINUT - Partizan je ušao u poslednji minut sa poenom zaostatka, onda je Kroford upisao lake poene. 

38. MINUT - Pogodio je i Pejdž. Partizan na minus dva. Hervi ubacuje lake poene sa druge strane. Zanimljivo je da je Rašon Tomas na terenu tokom celog drugog poluvremena. Pogodio je Jaramaz za tri, šesta trojka iz 22 pokušaja za crno-bele 66:67

37. MINUT - Spustio je Rašon Tomas na minus dva. Odmah je odgovorio Linč. 

36. MINUT - Partizan i Lokomotiva ulaze u seriju promašaja. Dugo je trajala, a do lakih poena dolaze crno beli preko Jankovića koga je nakon kontre proigrao Tomas. 

Foto: Beta/DRAGANA STJEPANOVIC

33. MINUT - Nova izgubljena lopta crno-belih, taman kada su se približili protivniku dozvolili su mu da se vrati u meč. Dobro je branio Tomas Kamingsa.

TREĆA ČETVRTINA 

30. MINUT - Nije uspeo Perkins u poslednjem trenutku da poentira. Odlična četvrtina Partizana. 52:56. 

27. MINUT - Kamings je napravio faul u napadu na Pejdžu. Jaramaz je promašio otvorenu trojku posle ofanzivnog skoka Mike. 

25. MINUT - Partizan se probudio u odbrani. Tomas posle jedne agresivnije akcije Jaramaza dobija “livadu” pod košem i pogađa za 50:44. Mika je kiksnuo i poklonio loptu Motivilovu, a ovaj u kontri lagano rešio napad.

23. MINUT - Veoma bitan šut, pa dva promašaja Lokomotive. Mika gubi loptu pod košem, ali Partizan posle pogotka Jaramaza ima priključak. Solidna odbrana za sada, napadu još treba rada. Tomas je u kontri poentirao posle dodavanja Jaramaza – 50:42 za Lokose.

21. MINUT - Dvanaesta izgubljena lopta Partizana. Zagorac je poskočio da šutne i napravio je korake. Na drugoj strani lepa akcija završena zakucavanjem Kevina Hervija. Uzvratio je Tomas kucanjem u kontri.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Polovičan je bio Janković sa linije za tri. Odbranio se Partizan sa druge strane. Imaju crno-beli poslednji napad. Jaramaz igra protiv Gordona, promašuje za tri. Na kraju 35:48.

18. MINUT - Konačno pogađa Pejdž za tri. Gosti su odlično zatvorili reket, jedina solucija bila je šut sa distance. Partizan u velikom zaostatku 31:48. Usledila je još jedna trojka Pejdža u nizu iako je pre toga imao 0-4

Foto: Beta/DRAGANA STJEPANOVIC

15. MINUT - Nova trojka gostiju, pogodio je Kroford. Šutiraju Lokosi 4-8 za tri. Čini se da gosti sa velikom lakoćom dolaze do prostora pri šutu za tri. Gosti su u prednosti i kada je skok igra u pitanju. 26:40 na semaforu. Čini se da je samo Tomas raspoložen u drugoj četvrtini, Amerikanac ubacuje svoj 10. poen.

14. MINUT - Dva puta precizan je Tomas, a pre toga Kamings trojkom donosi prvu dvocifrenu prednost ekipi Lokomotive.

12. MINUT - Promašio je celu kontrukciju Perkins, nastavlja se agonija crno-belih kada je u pitanju šut za tri, upotpunio ju je Tomas novim promašajem sa distance, potom i Zagorac. Vodi Lokomotiva 22:30, a Partizan šutira 2-9 za tri.

11. MINUT - Drugu četvrtinu Partizan počinje faulom Trifunovića, a nova jeftina greška crno-belih vraća loptu gostima. Pokušava Trifunović sa druge strane, nije se najbolje razumeo sa saigračem, te se otvorila prilika za kontru gostiju. Gordon upisuje lake poene.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Uspeva često Lokomotiva da dođe do "ničijih" lopti. Jemčenko je imao dva bacanja nakon jedne od borbi za loptu. Promašio je prvo. Poslednji napad ima Partizan 20:22. Pre toga precizan je bio Rašon Tomas. Krenuo je Partizan u napad, Perkins pravi jeftin faul i poklanja loptu gostima koji dolaze do poena preko Kuzminskasa. Partizan ipak odlazi na pauzu sa dva poena zaostatka, pogađa Tomas.

7. MINUT - Dva puta se odlično brani Partizan. Pokušali su Jaramaz i Pejdž za tri, bili su neprecizni, čini se da gosti svesno ostavljaju prostor domaćim košarkašima na distanci. Iz skoka nakon promašaja Mozlija pogađa Tomas za 16:18.

Foto: Beta/DRAGANA STJEPANOVIC

6. MINUT - Čini se da će i večeras Veličković biti glavni igrač u napadu Partizana, već je postigao šešst poena, poslednja dva sa penala. Pokušao je trojkom Pejdž posle dobre odbrane da donese vođstvo Partizanu bio je neprecizan.

5. MINUT - Serijom 7:0 Partizan se vraća u meč, vratili su crno-bele u meč Jaramaz i Veličković, a potom Hervi postiže trojku za 12:16

3. MINUT - Bolje je Lokomotiva otvorila meč. Kroford je dao trojku posle ofanzivnog skoka i poena Veličkovića, odgovorio je trojkom Jaramaz.

1. MINUT - Nemanja Dangubić je u prvom napadu skočio i promašio s poludistance, a Linč posle ofanzivnog skoka ubacuje loptu u obruč Partizana.

#KK Lokomotiva

#KK Partizan