AKTUELNO

Košarkaši Partizana u Sloveniji gostovali su ekipi Cedevita Olimpije u derbiju 17. kola regionalne ABA lige.

Košarkaši Partizana poraženi su ekipe Cedevita Olmimpije sa 78:65 u derbiju 17. kola regionalne ABA lige.

Ovo je četvrti vezani poraz za Partizan! Crno-beli tonu sve niže i niže, a sezona od koje se mnogo očekivalo pretvorila se u pravi košmar! Da stvar bude gora, Partizan nije samo izgubio, nego ih je Cedevita Olimpija pregazila u Ljubljani i nanela izuzetno težak poraz četi Saše Filipovskog - 78:65!

Jaka Blažić je predvodio Cedevita Olimpiju sa 28 poena, a nekadašnji košarkaš Crvene zvezde bio je nerešiva enigma za odbranu crno-belih! Uspevao je Partizan da se vrati u nekoliko navrata, sredinom druge četvrtine imali su i poen prednosti, ali je nakon toga usledio "slobodan pad" i crno-beli nisu uspeli da izbegnu katastrofu! 

Crno-beli su sada na skoru od pet pobeda i devet poraza, a ova godina preti da bude najlošija u istoriji kluba.

Arena "Stožice"  Sudije: Tomislav Hordov, Igor Dragojević, Miloš Koljenšić

Cedevita Olimpija: Radović, Peri, Hopkins, Duščak, Murić, Blažič, Braun, Hodžić, Džons, Dimec, Marinković, Rupnik.

Partizan: Mika, Zagorac, Pejdž, Dangubić, Stefanović, Jaramaz, Veličković, Perkins, Janković, Tomas, Trifunović, Mozli.

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina: 

Svega tri poena za Partizan u dosadašnjem delu četvrte četvrtine, raste prednost Cedevite - 73:58!

Sjajna serija Cedevita Olimpije u poslednjoj deonici! Razigrao se sada i Luka Rupnik - 68:55!

Treča četvrtina:

Nastavlja Jaka Blažič da teroriše odbranu Partizana, devet poena za nekadašnjeg igrača Crvene zvezde u trećoj četvrtini - 62:55!

Dve vezane trojke za Markusa Pejdža, morao je Jurica Golemac da reaguije tajm-autom! Partizan vodi prvi put na utakmici - 48:50!

Mnogo bolja Partizanova odbrana na startu drugogo poluvremena, ali nisu uspevali crno-beli da materijalizuju to u napadu.

Druga četvrtina:

Imao je Partizan napad za nerešeno na kraju prvog poluvremena, ali je Ognjen Jaramaz napravio faul u napadu, te je Cedevita Olimpija na odmor otišla sa tri poena prednosti - 40:37!

Ulazak Džoša Perkinsa malo je razmrdao crno-bele u nastavku druge četvrtine, najnovije pojačanje Partizana vezao je nekoliko dobrih poteza i upisao veoma bitne poene - 36:29.

Ponovo je Cedevita "dala gas" i preko Jake Blažiča otišla na devet poena prednosti posle svega dva minuta u drugoj deonici. Morao je Filipovski da iskoristi i drugi tajm-aut - 29:20!

Prva četvrtina:

Ponovo je usledio pad u igri Partizana, ali se posle poena Uroša Trifunovića tim Saše Filipovskog ponovo rezultatski vratio u meč, te je na kraju prve četvrtine bilo - 22:18!

Razbudili su se crno-beli nakon tajm-auta i vezali nekoliko dobrih odbrana, nakon poena Radeta Zagorca uz faul Perija, Partizan je došao na samo tri poena zaostatka - 13:10!

Mnogo bolje je Cedevita otvorila meč, Džons je pogodio dve trojke na samom startu, dok sa druge strane nije bilo napadačke produktivnosti u igri crno-belih, nakon prodora Kendrika Perija bilo je 10:2, te je Filipovski već posle tri minuta morao da reaguje tajm-autom!

#Cedevita Olimpija

#KK Partizan