AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Barselone sa 60:72 u Pioniru u meču 21. kola Evrolige.

Uskoro opNajefikasniji u ekipi Zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 11 poena, Džordan Lojd postigao je devet, Kori Volden osam, a Dejan Davidovac sedam poena uz četiri skoka. Džoni O'Brajant dodao je šest poena i osam skokova, a sa šest poena utakmicu je završio i Kino Kolom.širnije...

Barselonu su predvodili Kori Higins sa 14 poena, Pjer Oriola sa 12 poena i sedam skokova i Rolands Simits sa 11 poena. Nik Kalates postigao je 10 poena i imao je pet asistencija, a Nikola Mirotić šest poena uz osam skokova.

Barselona je dobro počela utakmicu, u prvoj četvrtini stekla je i 13 poena prednosti (21:8). Španski tim je prednost održavao i u drugoj četvrtini, a Zvezda je u završnici uspela da se primakne na tri poena zaostatka 30:33, poenima Džordana Lojda.

Španski tim je u drugom poluvremenu zaigrao bolje i vratio je dvocifrenu prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i 14 razlike, 57:43.

Barselona je iskoristila lošu igru Zvezde i u poslednjoj deonici i kako je meč odmicao uvećavala je prednost, koja je bila i 21 poen, 66:45. Crveno-beli su do kraja uspeli da smanje zaostatak, ali su pretrpeli 14. poraz u takmičenju.

Crvena zvezda je u saradnji sa organizacijom "Srbi za Srbe" uoči utakmice poklonila Mirotiću ikonu, za humanitarni rad.

Posle 21 kola u Evroligi Zvezda je 16. na tabeli sa sedam pobeda i 14 poraza. Barselona je prva na tabeli sa 15 pobeda i šest poraza.

U sledećem kolu 26. januara Zvezda će u Istanbulu igrati protiv Efesa, a Barselona će dočekati Zenit iz Sankt Peterburga.

#KK Barcelona

#KK Crvena zvezda