AKTUELNO

Koronavirus pravi mnogo problema u svetu sporta, a sada se i košarkaška NBA liga suočava sa odlaganjem utakmica, jer zbog protokola o Kovidu-19, ekipe nemaju minimum od osmorice igrača, koji nisu zaraženi ili u karantinu, što je uslov da utakmica počne.

Nakon što je u ponedeljak ujutru otkazan meč između Bostona i Majamija, novi udarac stigao je tokom večeri kada su otkazane još dve utakmice.

Poznati novinar Adrijan Vojnarovski javlja da zbog novog kovid protokola u noći između ponedeljka i utorka neće biti utakmica između Dalasa i Nju Orleansa, odnosno Bostona i Čikaga.

Dalas našeg Bobana Marjanovića nema osmoricu zdravih košarkaša, koliko je potrebno da bi se meč održao, jer prema pravilima u izolaciju moraju i negativni na koronu pošto su bili u kontaktu sa pozitivnima, a kako je u nedelju zatvoren trening centar Maveriksa, pitanje je kada će opet početi da treniraju.

Sličan problem ima i Boston, koji nije u stanju ponovo da izvede osmoricu igrača na teren zbog opisanih propisa pa će propustiti i drugu uzastopnu utakmicu.

Američki mediji pišu da će se čelnici NBA lige i predstavnika sindikata igrača sastati hitno, kako bi razmotrili "zdravstvena i bezbednosna pravila", jer ona utiču na seriju odloženih utakmica.

#NBA

#korona