AKTUELNO

Porodično!

Stefan Birčević naš proslavljeni košarkaš u razgovoru za Pink.rs odlučio je da otkrije kako će provesti Badnje veče i dočekati Božić. Stefan ističe da je trudi da obeleži sve običaje kada je u pitanju ovaj praznik.

Trudim se da ispoštujem sve obicaje kao svaki pravoslavac. Na Badnje jutro išao sam u šumu po badnjak i to je jedan poseban čin. Kasnije smo pekli prase koje uveče unosimo zajedno sa badnjakom u kuću. Spremamo tradicionalnu posnu večeru uz obavezno pijukanje, dok sutra ujutru na sam Božić čekamo položajnika! Kasnije se postavlja svečani ručak - govori Birčević za Pink.rs.

Foto: Privatna arhiva

Nas je zanimalo i s kim je Stefan u ranim jutarnjim satima išao po badnjak.

Po prvi put sam išao sa sinom koji će sada da napuni dve godine i za njega je ovo bio poseban doživljaj, kao i sa bratom od ujaka! - priča nam Birčević.

Za 2021. godini Stefan Birčević ima i velike planove na poslovnom polju, a za Pink.rs otkrio je više detalja.

Foto: Privatna arhiva

Profesionalni planovi vezanu su za japanski klub "Hirosima" sa kojim sam potpisao ugovor. Međutim, trenutna situacija u Japanu je takva da su oni blokirani što se tiče izdavanja viza, tako da ćemo videti kako će se situacija razvijati - izjavio je Stefan.

Stefan otkriva i da slobodno vreme najviše provodi sa porodicom, sinom i suprugom Aleksandrom, a Birčević nam je zatim otkrio i šta misli koliko je koronavirus uticao na košarku i sport kako kod nas, tako i u svetu.

Foto: Privatna arhiva

Na globalnom nivou je napravila probleme, nažalost i na mom ličnom primeru. Evo dve nedelje sam u nemogućnosti da otputujem za Japan upravo zbog celokupne situacije sa koronom. Takođe publike koje nema na utakmicama doprinelo je da sve nekako deluje pusto i sablasno. Ja se nadam da će godina u koju smo zakoračili biti drugačija i da ćemo se svi vratiti normalnim životima - govori Birčević.