AKTUELNO

Taj jedan skok mu je falio da izjednači rekord star 38 godina.

Srpski košarkaš Nikola Jokić kritikovao je samog sebe posle poraza Denvera od Los Anđeles Klipersa, iako mu je samo jedan skok falio za novi tripl dabl u NBA ligi!

Jokić je meč završio sa 24 poena, deset asistencija i devet skokova, a da je kojim slučajem upisao još jedan skok izjednačio bi rekord Medžiak Džonsona iz 1982. godine kada je nekadašnji as Lejkersa vezao dva tripl-dabla u prva dva meča u sezoni.

- Imao sam najgori plus/minus i što se tiče toga ne znači ništa što sam imao dobru ostalu statistiku. Kada sam bio na terenu mi smo najviše gubili. Statistika je moja slika ne znam čega. Moramo da igramo bolje, da se probudimo, više da igramo ginemo i igramo jedan za drugog. To je jedini put do dobre sezone - rekao je Jokić.

Osvrnuo se Srbin i na sjajnu partiju Klipersa.

- Pogađali su 'lude' šuteve, čak 50 odsto u prvom poluvremenu. Naravno, nisu stalno imali teške šuteve, bilo je i lakih. Tako je kako je. Moramo da se držimo zajedno i shvatimo gde grešimo. Moramo prazne i loše minute da svedemo na minimum.

Zanimljivo, Jokić je ovaj meč otvorio zakucavanjem, dok je u drugom poluvremenu fintom nadmudrio četvoricu igrača Klipersa.

#Nikola Jokić