AKTUELNO

Košarkaši Los Andjeles Klipersa pobedili su u noći izmedju utorka i srede aktuelne šampione Los Andjeles Lejkerse sa 116:109, na početku nove sezone u NBA ligi.Osim duela dve ekipe iz Los Andjelesa noćas su igrali Bruklin i Golden Stejt, a pobedili su Netsi sa 125:99.

Na ceremoniji uoči utakmice u Stejpls centru u Los Andjelesu, Lejkersima je uručeno šampionsko prstenje za titulu osvojenu u oktobru, 17. u istoriji franšize. Ekipa Klipersa je za to vreme bila u svlačionici. Sezona je počela 72 dana pošto su Lejkersi u velikom finalu pobedili Majami sa 4:2.

Klipersi su vodili tokom čitavog meča, a imali su i 22 poena prednosti. Lejkersi su u trećoj deonici uspeli da izjednače na 75:75, ali više od toga nisu uspeli, pa su pretrpeli poraz na startu takmičenja.

Kliperse su predvodili Pol Džordž sa 33 poena, šest skokova i tri asistencije, uz šut za tri poena 13/18 i Kavaj Lenard sa 26 poena. Serž Ibaka pobedi je doprineo sa 15 poena i šest skokova, Ivica Zubac sa 11 poena i šest skokova i Lu Vilijams sa 11 poena.

"Ne razmišljamo o prošloj sezoni, to je drugačiji tim. Srećan sam što smo nastavili da igramo na pravi način. Čak i kad smo izgubili veliku prednost, nastavili smo da igramo našu košarku. Igrali smo dobru odbranu i na to smo ponosni. Svaki igrač je bio tu jedan za drugog i bili smo pozitivni", rekao je Lenard.

U ekipi Lejkersa najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 22 poena i pet asistencija, a Entoni Dejvis postigao je 18 poena uz sedam skokova. Montrez Harel postigao je 17 poena uz 10 skokova, Kajl Kuzma ubacio je 15 poena, a istakao se i Denis Šruder sa 14 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Džejms je igrao 28 minuta, nakon što je izvrnuo skočni zglob u drugom poluvremenu.

"Srećan sam što je ova utakmica završena i možemo da se okrenemo sezoni, ali bio je čudan osećaj igrati košarkašku utakmicu večeras", rekao je Džejms.

On je rekao da veruje da će biti spreman da igra protiv Dalasa za praznike, uz poseban tretman lečenja.

"Popiću vino koje će teći skroz do mog zgloba", rekao je Džejms.

Košarkaši Bruklina pobedili su Golden Stejt sa 125:99.

Kajri Irving predvodio je Netse sa 26 poena, četiri skoka i četiri asistencije, Kevin Durent postigao je 22 poena uz pet skokova, a Kris Lavert 20 poena, devet skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte.

U ekipi Golden Stejta najefikasniji je bio Stefen Kari sa 20 poena, 10 asistencija, četiri skoka i dve ukradene lopte. Džejms Vajzmen dodao je 19 poena i šest skokova, a Endru Vigins 13 poena.

#LA Klipers