AKTUELNO

Naš NBA as je ponovo ustalasao strasti u Americi.

Nikola Jokić je, prema zvaničnim podacima koje je njegov klub, Denver Nagets, nedavno objavio - za 15 kilograma teži nego pred prošlu sezonu, ali to što sada ima 129 kilograma bez razloga je uspaničilo navijače jer srpski reprezentativac ima - vidljive mišiće.

I to prilično, na osnovu fotografija koje je su Nagetsi objavili u završnici-mini priprema za novi šampionat:

"Lepo je smršao!", bio je jedan od komentara zadovoljnih pristalica Nagetsa posle ove foto-objave voljenog kluba.

Podsetimo, Jokić je posle poraza od Lejkersa u finalu Zapadne konferencije stigao u Srbiju, gde je obavio venčanje sa svojom dugogodišnjom devojkom, a prošle sedmice je stigao u SAD gde ga prvo očekuje trening kamp, pa početak nove sezone.

Nagetsi u novu sezonu ulaze sa kompletiranim, prilično rekonstruisanim sastavom:

Džamal Marej, Monte Moris (sinoć produžio ugovor) i Pi-Džej Dozijer će se rotirati na mestu pleja, uz njih će to igrati i Fakundo Kampaco koji bi mogao da čini rezervni bekovski tandem sa Morisom, od šutera tu su Geri Heris i Ar-Džej Hempton, kada je o niskim krilima reč u pitanju je trio Majkl Porter junior - Vil Barton - Vlatko Čančar, na “četvorci” konkurišu Pol Milsap, nedavno angažovani Džamajkl Grin i Bol Bol, a na “petici” Jokić, novajlija Hartenštajn i 22. pik s ovog drafta, Nađi.

Uz njih, nedavno angažovano krilo Vitington i najbolji strelac NCAA lige, a po mnogima (ne i za Denver) "preniski košarkaš za NBA" Markus Hauard - najpre će stasavati u Razvojnoj ligi.

NBA liga počinje 22. decembra, a već 11. krenuće se sa pripremnim mečevima (Atlanta - Orlando, Detroit - Njujork, Čikago - Hjuston, L.A. Lejkers - L. A. Klipers i Portland - Sakramento).

Prvu od tri pripremne utakmice Nagetsi će odigrati u noći između subote i nedelje na gostovanju Golden Stejtu, a potom će dvaput igrati s Portlandom u Denveru, najpre 16. a onda i 18. decembra.

#MIŠIĆI

#NBA

#Nikola Jokić