AKTUELNO

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je danas da je njena ekipa navikla na nezgodne utakmice i da u predstojećem duelu protiv Turske mora da pokaže želju i karakter kako bi ostvarila i četvrtu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

"To će biti mnogo teža i komplikovanija utakmica nego protiv Litvanije, koja je bila teška sama po sebi. Ipak se igra u Turskoj, bez obzira što neće biti publike. Mi smo Tursku jedva savladale u Beogradu. Očekujem da moje košarkašice još jednom pokažu dobro poznati karakter. Mi smo tim koji je navikao na nezgodne, teške utakmice i moramo da odigramo mnogo bolje nego protiv Litvanije da bismo pobedile", rekla je Maljković, preneo je sajt Košarkaškog saveza.

Košarkašice Srbije igraju u subotu od 16 časova u Istanbulu protiv Turske, utakmicu četvrtog kola Grupe E u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"S obzirom na to da Albanija nije tu, Turska se sprema samo za utakmicu protiv nas. Stvarno žele da nam vrate za taj poraz u Beogradu i to i najavljuju. Odlučiće veća želja na toj utakmici, definitivno. Dobro se znamo. Daćemo sve od sebe da pokušamo da pobedimo", dodala je selektorka.

Srbija je juče pobedila Litvaniju sa 82:71 i prva je na tabeli Grupe E sa sve tri pobede. Turska je odigrala dve utakmice i ima pobedu i poraz.

Reprezentativka Srbije Sonja Vasić rekla je da će sutrašnja utakmica biti teža od one sa Litvanijom i da njena ekipa neće imati prostor za greške.

"Definitivno će biti mnogo teže nego protiv Litvanije, nećemo imati taj luksuz da dozvoljavamo sebi neke greške. Turkinje su mnogo agresivnije, one će daleko bolje reagovati kada mi postavimo agresivnu igru. Prostor za greške i opuštanje koji smo imali protiv Litvanije, u subotu nećemo imati. Ulog je ogroman, a to je direktan plasman na Evropsko prvenstvo i zato ćemo sve morati da budemo 100 odsto spremne i koncentrisane", navela je ona.

Do kraja kvalifikacija, početkom februara, Srbija će igrati protiv Albanije i Litvanije. Plasman na Evropsko prvenstvo ostvariće pobednici grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih timova.

#Marina Maljković

#Reprezentacija

#Srbija

#košarkašice