AKTUELNO

Nekada jedan od najboljih košarkaša sveta Dejan Bodiroga prisustvovao je sahrani Amfilohija Radovića u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici gde je izjavio da je smrt mitropolita crnogorsko-primorsokg nenadoknadiv gubitak za ceo hrišćanski svet.

- Svi znamo koliko je bio cenjen, ne samo u pravoslavnom, nego u celom hrišćanskom svetu i jedan od najcenjenih naših duhovnika. Zato je gubitak nenadoknadiv - rekao je Bodiroga.

Foto: TV Pink Printscreen

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović preminuo je od posledica koronavirusa u petak u Kliničkom sentru u Podgorici, gde se lečio od 6. oktobra.

Foto: Tanjug/MITKO ARNAUDOV

– Došli smo da se poklonimo velikom duhovniku, duhovnoj gromadi, velikom čoveku, za sve ono što je uradio za Srpsku pravoslavnu crkvu i za srpski narod. Ne samo ovde u Crnoj Gori, za očuvanje srpskog identiteta i srpske crkve, već za sve nas Srbe. Velika ličnost, izuzetan čovek u svakom smislu. Velika mi je čast što sam danas ovde da se poklonimo i ispratimo ga zajedno na večni počinak – rekao je Dejan Bodiroga.

#Dejan Bodiroga

#Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije