AKTUELNO

Evroliga ipak donela drugačiju odluku od prvobitno najavljivane. Košarkaši Crvene zvezde večeras ipak neće otputovati u Francusku na meč 4. kola Evrolige protiv Asvela.

Evroliga je obavestila srpski klub da je donela odluku da je utakmica Asvel - Crvena zvezda ipak otkazana!

Razlog za to je teška situacija Asvela po pitanju igrača zaraženih korona virusom, a posle nekoliko otkazivanja utakmica u Evroligi ove sezone, sada je ista odluka doneta i za gostovanje crveno-belih u Francuskoj.

Foto: Logo

Crvena zvezda tako neće otputovati u Francusku kao što je bilo najavljeno, a ostaje se da se vidi da li će meč biti registrovan rezultatom 20:0 u korist srpskog tima.

I Crvena zvezda se oglasila saopštenjem po ovom pitanju,

Meč je trebalo da se odigra u dvorani “Astrobal” u Lionu u četvrtak sa početkom od 20.45 časova. Nakon zvanične informacije koju je klub dobio od Evrolige, prvi tim i stručni štab neće putovati u Francusku planiranim letom u sredu u 18 časova.

U zvaničnom dopisu Evrolige koji je pristigao u klub u sredu u 15 časova, između ostalog se navodi da se “meč otkazuje zbog velikog broja pozitivnih na virus Covid-19 i nemogućnosti da ekipa ACD Asvel obezbedi minimalnih 8 igrača za meč koji je trebalo da se odigra u četvrtak”.

KK Crvena zvezda mts shvatajući težinu situacije u kojoj se nalazi celokupna evroligaška porodica i svi klubovi u takmičenjima pod okriljem Evrolige, izražava veliko žaljenje zbog nemogućnosti da na terenu odmeri snage sa sportskim prijateljima iz Liona, ali kao i svi u vreme pandemije prednost daje bezbednosti, i očuvanju zdravlja ljudskih života.

Istovremeno, ovim putem KK Crvena zvezda mts želi brz oporavak svim igračima, stručnom štabu, članovima menadžmenta Asvela koji su pozitivni na Covid – 19, i nada se skorom viđenju na sportskim rivsalima iz Liona, na terenu u mnogo boljim okolnostima", stoji u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

#Asvel

#Evroliga

#KK Crvena zvezda