AKTUELNO

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od ekipe Budućnosti posle dva produžetka sa 99:101 (20:22, 21:24, 19:17, 18:15, 21:23), u derbi meču drugog kola ABA lige.

Partizan je i dalje bez pobede u regionalnom takmičenju, dok je Budućnost upisala drugu pobedu.

Budućnost su do pobede u Hali sportova "Ranko Žeravica" predvodili Džastin Kobs sa 27 i Danilo Nikolić sa 21 poenom, Dragan Apić je postigao 12, dok su Nikola Ivanović i Vili Rid dodali po 11.

U redovima Partizana najbolji je bio Ognjen Jaramaz sa 24 poena, Kodi Miler-Mekintajer je ubacio 15, a Erik Mika i Rade Zagorac po 12 poena.

Budućnost je bolje počela meč, konstantno je održavala prednost od tri do sedam poena i u svakom trenutku imala je odgovor na napade Partizana. Tim iz Podgorice je održavao prednost, pa je dva minuta pre kraja treće deonice stigao i na plus 10 - 53:63.

Partizan nikako nije uspevao da nadje rešenje u napadu, ali je posle nekoliko dobrih odbrana i lakih poena u finišu smanjio zaostatak na samo tri poena - 60:63. Crno-beli su seriju nastavili i u poslednjoj četvrtini, pa su od minus deset stigli do plus dva nakon trojke Jaramaza.

Seriju Partizana od 16:0 i prazan hod Budućnosti od šest minuta, prekinuo je Ivanović, ali je tim Vlada Šćepanovića čuvao prednost sve do dva minuta pre kraja kada je poenima Edžama Budućnost ponovo povela (75:76).

Usledila je neizvesna završnica, Nikolić je četiri sekunde pre kraja doneo prednost Budućnosti (77:78), a Mozli je nakon toga pogodio samo jedno slobodno bacanje pa je utakmica otišla u produžetak.

U dodatnih pet minuta redjale su se greške na obe strane, pa pobednika nije bilo ni nakon prvog produžetka. Za razliku od prvog, u drugom produžetku su svi pogadjali, a uzbudljiv meč morao je tako i da se završi.

Prvo je Miler-Mekintajer trojkom 1,3 sekunde pre kraja doneo prednost Partizanu, da bi potom Nikolić trojkom uz zvuk sirene doneo prebedu Budućnosti.

Partizan u narednom kolu gostuje FMP-u, dok Budućnost dočekuje Borac.

#KK Partizan

#Košarka