AKTUELNO

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Badaloni od Huvenutda sa u 82:85 (17:21, 31:19, 23:21, 11:24), utakmici prvog kola Grupe A u Evrokupu.

Partizan je imao 15 poena prednosti, ali je greškama u završnici ispustio pobedu na startu takmičenja. Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Rašon Tomas sa 15 poena, osam skokova, četiri asistencije, a Nemanja Gordić i Ognjen Jaramaz postigli su po 12 poena. Kodi Miler-Mekintajer dodao je devet poena, uz šest skokova i tri asistencije, a Markus Pejdž, Nikola Janković i Uroš Trifunović po osam poena.

Huventud je predvodio Pau Ribas sa 18 poena i pet asistencija, a u pobedi su se istakli i Nenad Dimitrijević i Konor Morgan sa po 14 poena. Ante Tomić postigao je 10 poena uz šest skokova, a sa 10 poena utakmicu je završio i Vladimir Brodzijanski.

Uoči utakmice, koju je pratio ograničeni broj gledalaca u hali, održan je minut ćutanja u sećanje na nedavno preminule košarkaša Majkla Odža i lekara CSKA iz Moskve Romana Abželilova.

Partizan je igrao bez kapitena Novice Veličkovića i Brajana Angole, koji nisu doputovali u Španiju.

Huventud je od početka poveo, bio je bolji u skoku i sigurniji u napadu. Sa druge strane, Partizan je imao problema i sa slobodnim bacanjima, ali je ipak deonicu završio zaostatkom od četiri poena, posle "trojke" Nemanje Gordića u poslednjim trenucima.

Partizan je bolje počeo drugu četvrtinu i poenima Nikole Jankovića i Nemanje Dangubića preokrenuo na 25:21. Huventud je uspeo da izjednači, ali su crno-beli napravili seriju 7:0 i otišli na sedam razlike (32:25).

Beogradski tim je pojačao odbranu, a zahvaljujući Miler-Mekintajeru, Pejdžu i Jaramazu čuvao je prednost, a posle koša Milera-Mekintajera stekao i 10 razlike 48:38 u završnici prvog poluvremena, da bi taj deo igre završio sa osam poena prednosti.

Na početku treće četvrtine igralo se brzo, a Partizan je u drugom minutu stekao 13 razlike (55:42) posle poena Jaramaza i Miler-Mekintajera. Dobro je igrao Partizan, košem Gordića otišao je i na 15 razlike 61:46, a domaće su u igri držali Morgan, Ribas i Dimitrijević.

Do kraja deonice Huventud je uspeo da smanji zaostatak na 10 razlike, a dobro je počeo i poslednju četvrtinu, pa je preko Dimitrijevića, Brodzijanskog i Morgana prišao na 72:73. Partizan je uspeo da odbije napade sa četiri vezana poena Tomasa, nakon čega je održavao prednost izmedju tri i jednog poena.

Utakmica je ušla u neizvesnu završnicu u kojoj je Partizan bio nesiguran, ali je i dalje čuvao prednost, sve do 42,3 sekunde pre kraja kada je Ribas poenima sa linije za slobodna bacanja doneo vodjstvo Huventudu od 83:82. Partizan je odmah u narednom napadu izgubio loptu, neuspešan je bio i Huventud, ali su crno-beli ponovo pogrešili, a Jaramaz je napravio namernu ličnu grešku.

Feran Basas je pogodio oba slobodna bacanja i obezbedio pobedu španskom timu.

U ostalim utakmicama u Grupi A Burg je pobedio Bahčešehir sa 99:82, a Venecija je bila bolja od Uniksa sa 85:78.

U sledećem kolu, 6. oktobra, Partizan će dočekati Veneciju, a Huventud će dan kasnije igrati u Francuskoj protiv Burga.

#KK Partizan