AKTUELNO

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Klipersa sa 111:98 u šestom meču četvrtfinala plej-ofa. Sjajni Nikola Jokić sa 34 poena vodio je tim iz Kolorada do sedme i konačne borbe za polufinale.

Neverovatno uzbuljiv meč odigrali su Klipersi i Nagetsi u Orlandu, a ishod je doneo još jedan spektakl, sedmi meč ove dve ekipe koji će odlučiti ko ide na okršaj Los Anđeles Lejkersima.

Malo ko je mogao da pretpostavi da će Denver uspeti nakon sedam utakmica protiv Juta Džeza ovako odgovori favorizovanim Klipersima. Gubili su 3:1 u seriji momci iz Kolorada, gubili i na ovom meču čak 19 razlike, ali se nisu predavali nijednog momenta.

Foto: Tanjug AP/Mark J. Terril

Sjajni Nikola Jokić pogađao je iz svih mogućih pozicija. Na kraju imao čak 34 poena uz 14 skokova, a pratio ga je Džamal Mari sa 21. Odlični Pol Džordž sa 33 i Kavaj Lenard sa 25 poena nisu bili od pomoći Klipersima.

Odluka o tome ko ide u polufinale plej-ofa, odnosno finale konferencije pašće u noći između utorka i srede, a meč je zakazan za 1 sat posle ponoći.

Foto: Tanjug AP/Mark J. Terril

#Denver

#Nikola Jokić